Paragraf 158kk

• Autor wątku Autor wątku zakofevo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zakofevo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Chcialbym prosic o pomoc
Jestem oskarżony o 158kk 1
Do domu dostalem akt oskarzenia na dole napisane

"o to że"
W dniu 06 2008 roku działając wspólnie i w porozumieniu z nieletnimi dokonal pobicia Mirosława.K GDZIE PO UPRZEDNIM BICIU WW RĘKAMI I NOGAMI PO CAŁYM CIELE DOPROWADZIŁ U NIEGO DO OGÓLNYCH POTŁUCZEN CIAŁA W TYM TWARZY ORZEZ CO NARAZIŁ WW NA BEZPOŚREDNIE NIEBEZPIECZEŃSTWO UTRATY ŻYCIA ALBO NASTĄPIENIA SKUTKU Z AR.157 1KK LUB 156 1 KK
..
Dodam iż jest to moja pierwsza sprawa nigdy niemiałem konfliktu z prawem znajomi którzy uczestniczyli w tej bójce są nieletni dlatego tylko ja jestem oskarżony wszyscy zeznalismy jednakowo ze działalismy w obronie jednego z kolegów kiedy pokrzywdzony zaatakowal go...

moze wytlumacze

bylo tak wracalismy od kolegi bylo nas 7 pan który został pokrzywdzony szedł na przeciwko kiedy nas mijał zaczepił jednego z kolegów barkiem odrazu sie odwrócil i cos tam mowil ze mamy patrzec jak chodzimy itp.. jeden z kolegów zaczoł się z nim przegadywac zaczeła sie kłótnia po chwili Pokrzywdzony zaatakowal Kolegę zaczeli się szarpac na początku nikt nie reagował poprostu patrzelismy się jednak ten pan okazał się silniejszy przewrócił kolegę i zaczoł go dusic wtedy Dopiero wkroczylismy zeby mu pomuc pokrzywdzony dostal kilka razy z pięsci po czym się przewrócil podnieslismy kolegę i poszliśmy w stronę przystanku tramwajowego nagle usłyszelismy krzyki pokrzywdzonego
Cyt.."Chodzccie kur..y myslicie ze w 10 i dacie rade... jeden z kolegów wrócil i ponownie go powalił i kopnoł kilka razy... potem wszyscy się rozeszlismy dostalem wezwanie na komisariat Wszyscy zeznalismy jednakowo.. mam 6 swiadków iz ten pan był agresywny i działalismy w obronie kolegi koledzy występują w charakterze swiadka bo są nieletni... 27 maja mam ostateczną sprawę proszę o pomoc niewiem z zwrócic się do adwokata i jaki wyrok moge za to dostac z gory dziękuję

Dziękuje za pomoc =,=

Powrót