Parking Policyjny (PILNE)

• Autor wątku Autor wątku szycha89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szycha89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Nie wiedziałem w jakim dziale dokładnie to napisać więc napisałem tu.

Sprawa wygląda następująco:
Rozbiłem samochód bez prawa jazdy, zostałem ukarany mandatem w wysokości 1000zł a samochód został odholowany na parking policyjny.
Samochód nie jest mój a kolega który był jego właścicielem zrobił właśnie prawo jazdy i nie chcą mu go teraz wydać..policja podejrzewa, że dał on samochód osobie bez dokumentów. Teraz koleś chce ze mną podpisać umowe o kupno samochodu (jutro) i mam mu dać 300zł (kupił poloneza za 900) I teraz boję się, że jeśli nie odbiorę samochodu z parkingu to będę "ścigany" i będę musiał za parking itd płacić. Będzie tak? OC samochodu jest ważne do października tego roku..a co potem? będę musiał płacić? Samochód na parkingu stoi na danych tego kolegi. Proszę Was Pomóżcie.....

Nie bardzo widzę cel i sens takiej "kombinatoryki".

Dlaczego Policja nie chce wydać koledze samochodu? Bo w twierdzenie że podstawą jest podejrzewanie go o udostępnienie pojazdu osobie która nie ma prawa jazdy nie wierzę. Policjanci i tak go do tego wykroczenia rozlicza i tak.

Dlaczego kolega tak bardzo chce podpisania umowy kupna - sprzedaży?
Nadto proszę pamiętać, iż sfałszowanie umowy kupna - sprzedaży jest przestępstwem.

Powrót