Parkowanie na podwórku.

• Autor wątku Autor wątku snowslupsk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

snowslupsk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam, otrzymałem takie pismo z ADM. Wiem doskonale, którzy sąsiedzi poszli na skargę i dlaczego. Nie będę się na ten temat rozpisywał, bo teraz najbardziej zależy mi na tym żebym nie musiał przestawiać kampera i przyczepy. Jak mogę się odwołać od tego pisma? Jedyne co jest tu prawda to, to że słuchałem nieraz głośno muzyki ale to do godziny 22 nigdy później i od dłuższego czasu tego nie robię. Butle gazową posiada kamper ale przeszedł badania techniczne i wszystko jest w porządku, w przyczepie nie ma butli. Pojazdy stoją na miejscu gdzie dla mieszkańców postój nie jest zabroniony jak patrząc na znak, a z drugiej strony stoją inne auta. Te pojazdy stoją przy ścianie gdzie jest mój pokój i dzieci małych moich obok. Jestem osobą niepełnosprawną posiadam kartę parkingową osoby niepełnosprawnej. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
1. Gdzie jest reszta tego pisma?
2. Jakiej pomocy oczekujesz? W przestawieniu auta?
3. Od czego chcesz się odwołać, bo w tym piśmie co wkleiłeś to są cytaty z regulaminu i polecenie dotyczące nieokreślonych pojazdów.

PanGonzo napisał:
3. Od czego chcesz się odwołać, bo w tym piśmie co wkleiłeś to są cytaty z regulaminu i polecenie dotyczące nieokreślonych pojazdó

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
PanGonzo napisał:
3. Od czego chcesz się odwołać, bo w tym piśmie co wkleiłeś to są cytaty z regulaminu i polecenie dotyczące nieokreślonych pojazdów.
Załączyłem resztę pisma. Chciałem się poradzić czy muszę na to pismo odpowiedzieć, ponieważ nie chce przestawiać kampera i przyczepy. Czy one mogą tam stać, co jeśli stoją faktycznie nie zgodnie z prawem. Mam wyznaczony termin na ich usuniecie. Wiem, że nie określili konkretnie o jakie pojazdy chodzi o nie powołują się na przepisy prawne. Co w tej sytuacji, czy nic nie odpisywać?

Hmm czy musisz. Na pewno jak jest znak D-18 (a ze zdjęcia nie wiadomo) to masz zakaz parkowania przyczepy, tylko przyczepy - kamper może, ale jak masz legalne prawo jazdy to takich banałów nie trzeba ci przypominać.
A możesz jest tam znak D-40?
Ale oni powołują się na jakiś regulamin, który łamiesz.
Nie wiem, nie znam się czy regulamin może takie rzeczy regulować.

tam jest tylko znak B-1 nie dotyczy mieszkańców , innych znaków nie ma.

Sąsiedzi już wzywali policję i straż miejska ale oni mówią im, że nie mogą nic zrobić bo nie łamie żadnych przepisów i pojazdy mogą tak stać. To czy w tej sytuacji przepisy prawa są ważniejsze od regulaminu? Nie chcę problemów ale zależy mi żeby kempingi zostały na tym miejscu na którym są. Czy mam się pisemnie odwoływać?

Powrót