Parkowanie pod oknem w bloku

• Autor wątku Autor wątku przyszły emeryt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przyszły emeryt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Temat pewnie poruszany wiele razy.
Jestem mieszkańcem bloku . Blok należy do wspólnoty mieszkaniowej i teren wokół niego także. Nie ma znaku strefa ruchu .
Mieszkam na parterze , dwóch sąsiadów parkuje -pierwszy ok 2 m w linii prostej od mojego okna drugi zaraz za nim.
Jak mogę "pozbyć się " ich , aby nie parkowanie w tym miejscu. Jakich mogę użyć argumentów "prawnych"?
Czy jedynie mogę prosić ? Na co usłyszę że gdzieś muszą parkować. A tak naprawdę przy odrobinie dobrej woli ok 50 m dalej jest gdzie zaparkowac. Nawet z własnych okien będa widziec swoje samochody.
Czy ktoś ma sposób na to?

Dziękuję.

Ostatnia edycja:
A teren na którym parkują do kogo należy? Jakie jest jego przeznaczenie?

Dzień dobry.
Przed oknem jest trawnik na głębokość ok 11 od okien obok niego chodnik szer ok 1 m (należy do wspólnoty) a wzdłuż chodnika droga szer jakichś 5 m prowadząca do posesji innego sąsiada , którego dom jest po drugiej stronie tej drogi . W załączeniu taka szybka "mapka" Przepraszam za brak skali .1 i 2 to samochody. Parkuje jednym kołem na chodniku a reszta na drodze. Na samej drodze nie można bo sąsiad nie wjedzie na swoją posesję Na drodze gminnej nie bo z kolei inny są siad wjeżdza samochodami ciężarowymi i może zahaczyc..
Mam zamiar postawic tabliczkę ," prosze nie parkowac pod oknem. dziekuje
Czy status i włąsność tej drogi po prawej zmienia coś na ewentualną moja korzyść ?

Dziekuję

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Powrót