Parkowanie tylko dla mieszkańców

• Autor wątku Autor wątku Klaud3k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaud3k

Mam pytanie odnośnie parkowania dla mieszkańców , ok 2 lata temu zostal wybudowany nowy blok obok starego osiedla , jednakze przy nowym bloku jest malo miejsc parkingowych , na parkingu osiedla widnieje tabliczka " Parking tylko dla Mieszkancow " pod groźbą odholowania , Sytuacja przedstawia sie nastepująco , zaczałem parkować na ich parkingu z racji braku miejsc , stwierdziłem że moge ponieważ mam kupione mieszkanie na własność nalezace do tego osiedla , a mieszkam obecnie w nowym bloku 5 metrow od tego parkingu ( widok z okna na parking ) , po pewnym czasie Pani moge powiedziec ze tak zwany Miejski monitoring zaczela mi grozic , ze nie moge tutaj parkowac , ze ona to zalatwi i ze pożałuje , i teraz nasuwa sie moje pytanie , Czy moge parkowac i czy moga mnie odholowac w tej sytuacji , dodam jeszcze ze mieszkanie ktore posiadam w tym osiedlu jest w trakcie remontu ;) Pozdrawiam

Dopisek "tylko dla mieszkańców" w zasadzie tyczy się wszystkich mieszkańców.
Pomijam kwestię czy to coś jest znakiem.

Shocked napisał:
Dopisek "tylko dla mieszkańców" w zasadzie tyczy się wszystkich mieszkańców.
Pomijam kwestię czy to coś jest znakiem.

Jest do Parking dla mieszkańców osiedla tego własnie obok mojego bloku i tak jest to znak

Ostatnia edycja:
No to mieszkańcy SMW Zodiak mogą tam jeździć. Inni mieszkańcy nie.

Jestem zakręcony jak słoiki na zimę ... :lol::lol::lol:

Chodzi mi o parkowanie na parkingu obok mojego miejsca zamieszkania , na tym parkingu jest umieszczony ZNAK " Parking tylko dla mieszkańców " a na tym osiedlu mam mieszkanie które jest obecnie w remoncie , czy mogę tam parkować ?

WCJ napisał:
Jesteś mieszkańcem SMW Zodiak ?

nie nie jestem :)

forg napisał:

Czyli rozumiem że nie mogę tam parkować ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Klaud3k napisał:
Parking tylko dla Mieszkancow

forg napisał:

Mogą tam parkować wszyscy mieszkańcy. Czyli ktokolwiek będący mieszkańcem czegokolwiek. W zasadnie ~99% populacji.

Shocked napisał:
Mogą tam parkować wszyscy mieszkańcy. Czyli ktokolwiek będący mieszkańcem czegokolwiek. W zasadnie ~99% populacji.

Wyszedłem zobaczyć ten znak i pisze PARKING TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW OSIEDA "X"

Na załączonym zdjęciu był znak zakaz wjazdu z wyjątkiem mieszkańców określonej spółdzielni.
Na stronie moje Gniezno próbują wyjaśniać tą sytuację ;)

WCJ napisał:
Na załączonym zdjęciu był znak zakaz wjazdu z wyjątkiem mieszkańców określonej spółdzielni.
Na stronie moje Gniezno próbują wyjaśniać tą sytuację ;)

Przykładowo dałem znak z grafiki google :) Widzę że zrobiło się spore zamieszanie , przepraszam :/

Klaud3k napisał:
Wyszedłem zobaczyć ten znak i pisze PARKING TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW OSIEDA "X"

NO to jak nie jesteś mieszkańcem osiedla "X" to nie możesz parkować.
Naprawdę takie oczywistości trzeba tłumaczyć? Jak będzie napisane: "parking tylko dla czerwonych samochodów wyprodukowanych przed 1975 rokiem" to też będziesz pytał?

forg napisał:
NO to jak nie jesteś mieszkańcem osiedla "X" to nie możesz parkować.
Naprawdę takie oczywistości trzeba tłumaczyć? Jak będzie napisane: "parking tylko dla czerwonych samochodów wyprodukowanych przed 1975 rokiem" to też będziesz pytał?

FORG mam mieszkanie na tym osiedlu , jest w trakcie remontu , mam zamiar się wprowadzić , nadal nie moge ?

Powrót