partnerka nie płaci zobowiązań

• Autor wątku Autor wątku toppeerr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toppeerr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam

nie wiem czy pytanie które zadam jest w dobrym watku, jestem początkujący

problemem jest to że moja partnerka nie płaci Naszych zobowiązń

sytuacja przedstawia sie nastepująco:
6 lat temu współnie po 50% kupilismy małe mieszkanie (bez wkładu własnego), potwierdzone oczywiscie aktem notarialnym i umową kredytową, przez 3 lata solidarnie z partnerką spłacaliśmy nasze zobowiązania wynikjące z podpisanych umów: kredyty z opłatami okołokredytowymi, czynsz, opłaty za media, tv+ internet i wszystkie inne

3 lata temu moja partnerka kupiła sama mieszkanie (rodzice dali jej duzy wkład własny a reszte skredytowała), i po około roku, załózmy że od pierwszego stycznia 2012r przestała spłacać zobowiązanie za Nasze wspólne mieszkanie kupione 6 lat temu, dotyczy to wszystkich opłat, kredytu, czynszu, media ,inne a spłaca zobowiązania za swoje nowo zakupione mieszkanie

ja oczywiście od początku sie na to nie zgodziłem, moja partnerka przez cały czas-ciągle mieszka w naszym wspólnym mieszkaniu, od ponad 2 lat nie ponosząc żadych kosztów, wiele razy na ten temat rozmawiliśmy ale efektu nie ma żadnego,

w tym momencie chcę odzyskać od niej pieniądze które zapłaciłem za nią, za kredyt mieszkaniowy i opłaty z tym związane (ubezpieczenia), czynsz mieszkaniowy, opłaty TV-internet (umowa jest na mnie), prąd, wodę, kanalizę itp.

w jaki sposób mam to zrobić?
czy mam szansę te pieniądze odzyskać?

wszyscy sąsiedzi potwierdzą że Ona mieszka w naszym mieszkaniu stale i ciągle

wszystkie opłaty zwiazane z mieszkaniem robię z mojego konta prywatnego,
raty na spłate kredytu mieszkaniowego są również robione tylko z mojego konta prywatnego

Powrót