Pasek z klamrą

• Autor wątku Autor wątku Roben25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Roben25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam mam pytanie, mianowicie mam plan zamówienia sobie paska z klamrą w kształcie kastetu (Broń biała) , jednakże jest to zwyczajna klamra w pasku. Czy w razie czego moge spodziewać sie problemów na mieście, gdyby mnie złapała policja ?

Dobre - w akukcji napisane klama przypominająca kastet. Ale to jest kastet. Dobrze że nie dali kałasznikowa i nie napisali klamra przypominająca kałasznikowa.
Ustawa o broni:
Art. 4.
1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i
sygnałową;
2) broń pneumatyczną;
3) miotacze gazu obezwładniającego;
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:
a) broń białą w postaci:
– ostrzy ukrytych w przedmiotach niemających wyglądu broni,
kastetów i nunczaków,
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kastet

Czemu na idiotę? Przecież to jest kastet. Ślepy jestes? Klamra przypominająca kastet, kałasznikowa, maczetę, granat ... Litości :D

Bo tylko idiota zwróci uwagę na takie coś. To, że jakiś kretyn napisał coś takiego w ustawie nie oznacza, że mamy być nadgorliwi, nieprawdaż? Przecież mogłem tego nie zauważyć, albo zauważyłem ale nie znam się. Zdrowy rozsądek, a nie nadgorliwość Panie. Nasze prawo doprowadziło do tego, że na klamrę do paska trzeba mieć pozwolenie. Sory, ale ja za takie coś wniosku nie sporządzę, sumienie i inteligencja mi nie pozwala.

No pewnie że nie musi zwracać uwagi a potem co? Niedopełnienie obowiązków?

Czyli bardzo płytko spoglądasz na pewne sprawy... Idąc twoim tokiem myślenia, można przyjąć, że do paska mogę sobie granaty przyczepić, glocka, maczete i wiele innych. Przecież po co się czepiać, że idzie gość z całym arsenałem na miasto... Może nikt by sie nie czepił, jak by to bylo z tektury albo z plasteliny a nie z metalu.. Przecież to zwykły kastet wpleciony w pasek.. I nie na klamrę od paska tylko broń białą... podejrzewam, że żaden policjant nie zwróci nawet uwagi jak na pasku będzie prosta klamra a nie kastet czy inna broń.

A pozniej chłopak założy nowy temat i będzie się żalił, że na forum powiedzieli, że nie będzie problemu :-)

Przecież wszyscy napisali, że problem może być.

A w kolejnym poście płaczesz, że "zwykła" klamra jest zakazana... zastanów się.

Ludzie , uspokójcie sie. Chciałem wiedziec jak to wyglada ze strony prawnej i sie dowiedziałem . Dziekuje.

A druga sprawa. Porównujesz chłopie przyczepianie do paska kałachów, broni itd... Ale przecież to jest tylko jebana klamra w kształcie kastetu. Nie idzie tego prościej wytłumaczyć, że faktycznie, za niedługo bedziemy płacić za klamerki przy spodniach bo są niebezpieczne. Zgadzam sie z tym jeżeli ktoś to nosi po kieszeniach, z wyraźną chęcią użycia tego , ale nie przy pasku... :) Pozdrawiam.

Jaką widzisz różnicę, między normalnym kastetem a grantem czy pistoletem?

Nie przeklinaj.

A może zamiast powyższych postów warto autorowi wątku zadać pytanie
w jakim celu planuje akurat ten zakup?
Naiwni oczywiście stwierdzą, że nie ma to nic do rzeczy...

Jest to normalny kastet, o normalnych rozmiarach pozwalających założyć go na rękę, więc nie ma o czym dyskutować. Co innego jakby to była miniaturka.

Powrót