paszport niemiecki i wymeldowanie z Niemiec

• Autor wątku Autor wątku AMELINDA2402
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AMELINDA2402

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Mam ogromny dylemat. Chcę wyrobić sobie i dzieciom niemiecki paszport. Ważność starego niemieckiego paszportu skończyła się w 2008r, a ważność Deutschestastsangehorigkeit w 2011, złożyłam wniosek o ponowne wydanie " staatu" , ale to trwa i trwa , ale właśnie się dowiedziałam,że mogę wyrobić sobie nowy niemeicki paszport i dowód w Pl, mimo nieważnego " Staatu" i jednocześnie mogę wyrobić dzieciom, tylko muszę mieć kilka dokumentów, m.in. wymeldowanie z Niemiec. Nie mam tego w domu , szukałam - sama zaczynam juz powątpiewać w to czy ja się z tamtąd w ogóle wymeldowałm . Jak zdobyć wymeldowanie - taki dokument - nie mam tam nikogo gdzie statnio mieszkałam w niemczech. Do Pl przyjechałam w 2004. co z tym zrobić, jak coś takiego sprawdzić? POMÓŻCIE!

Musisz sie zwrocic z zapytaniem do urzedu meldunkowego tej miejscowosci w Niemczech, gdzie bylas zameldowana przed wyjazdem do Polski. Jak sie nie wymeldowalas, to mozesz miec problem, bo ci moga wlepic grzywne administracyjna

coooooooo, a ile ta kara może wynieść?
I co tu teraz robić? Jak to najlepiej sprawdzić? Jeśli jestem wymeldowana(wydaje mi się,że tak) ,ale gdybym nie była... - znów stres. Masakra:mad:

Powrót