Paszport

• Autor wątku Autor wątku justyna_04
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justyna_04

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam , w lutym zlozylam wniosek o paszport do sadu i chodzi mi o to czy jak ojciec dziecka nie odbierze pisma a nie odbierze na pewno bo wyjechal za granice do pracy , to czy sprawa moze sie odbyc zaocznie czy tez bedzie potrzebny kurator ? boje sie ze nie zdaze wyrobic dziecku paszportu mamy zaplanowany wyjazd w sierpniu na wakacje a jeszcze nie dostalam nic z sadu o termine sprawy moze mi ktos powiedziec jak to bedzie wygladac i ile trwac ?czy mam juz sie nastawiac ze nie pojedziemy :( boje sie ze przez to ze on tego nie odbierze to wszystko sie przeciagnie :(nio i zapomnialam dodac ze on jest wymeldowany z tego adresu co ja podalam innego nie znam jest gdzies za granica :( czy to tez mam wplyw na to jak ta sprwa bedzie wygladac? :(

Powinni ci wydać paszport ze zgodą sądu rodzinnego. I masz argument, że masz utrudniony kontakt z ojcem dziecka.

Złóż w sądzie wniosek o ustanowienie dla ojca Twojego dziecka kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu. Powinno pomóc.
U mnie wszystko trwało około półtora miesiąca - tylko ja taki wniosek złozyłam razem z wnioskiem o zgodę na wydanie paszportów.

witam , jak napisac taki wniosek? :)

Witaj :)
Cóż, ja nie znalazłam wzoru. Wyglądało to tak jak inne wnioski, tylko w tytule "Wniosek o ustanowienie kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu". W tresci wniosku wpisujesz dla kogo ma byc ten kurator - podajac ostatni znany adres uczestnika postepowania, zaznacz że obecnie jego miejsce pobytu nieznane. No i odpowiednio uzasadniasz ( mozliwei krótko) :)
Nie wiem jak to wygląda z wpisem - a raczej z jego wysokością. Pewnie bedziesz musiała jakiś uiścić.
Pozdrawiam

Witam :) 1 czerwac ma byc sprawa o paszport i jak dobrze pojdzie i dostane ta zgode to jak dlugo bede czekac na ten papierek? :)

Powrót