Paypal - cofnięcie płatności i sprawa w firmie windykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku sendrox
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sendrox

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
jakiś rok temu sprzedałem złoto z jednej z gier Online pewnemu użytkownikowi z zagranicy za około 350 zł. Na paypal'u miałem zarejestrowane konto na swoje dane osobowe, aczkolwiek nie było to konto zweryfikowane. Kupujący nie wydawał się podejrzany, aczkolwiek, jak to mówią, "ostrożności nigdy nie za wiele",po udanej transakcji od razu wysłałem pieniądze na konto brata(on z kolei miał konto zweryfikowane), a swoje konto usunąłem. Tak doradził mi znajomy, który miał już jakieś doświadczenie z paypal'em i złodziejami, którzy tam nadużywają swoich możliwości. Chwilę później otrzymałem maila na konto, na którym zarejestrowane miałem swoje konto paypal(to już usunięte), informujące mnie o tym, że płatność została cofnięta i aktualne saldo konta wynosi -350~~zł.

Kontakt z kupującym nic nie dał, tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że to zwykły złodziej, powiedział, że złota nie zwróci. Jednakże na koncie brata pieniądze dalej były, więc postanowiłem "olać" sprawę. Wszystko ucichło i po niemalże roku, przyszedł mail od firmy windykacyjnej, że zalegam te 350~zł + odsetki razem prawie 400 zł. No i moje pytanie jest następujące:

Lepiej zapłacić i mieć z głowy? Czy też znowu "olać" przynajmniej do czasu, aż przyślą coś na adres domowy, bo jak mówi znajomy, nie mogą mi niczego udowodnić, a do sądu o taką kwotę nie pójdą?

@EDIT. zapomniałem dodać, że termin w mailu do zapłacenia aktualnej kwoty jest do jutra, tj. 13.02.2014 roku.

Ostatnia edycja:
poczytaj inne wątki o paypal. na razie myślę że mozna to odstawić na bok

Powrót