PayPal - o dane a nie o kase

• Autor wątku Autor wątku xinus01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xinus01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
jakiś czas temu popełniłem wielki błąd, a mianowicie założyłem konto na PayPal.

Po 2-3 transkacjach, które przebiegły w sposób przedłużony i utrudniony, zdecydowałem się zakończyć współpracę.

W tym momencie na koncie było raczej mało środków, jakieś 50pln.
Natomiast znacznie bardziej dla mnie bolesne było to, że konto było założone na prawdziwe dane i powiązane z dwoma prawdziwymi kontami bankowymi.

I dzięki tym kontom bankowym, konto było "zweryfikowane".

Zależalo mi na całkowitym zniknięciu z historii (nie, nie zabiłem nikogo).

Aby zamknąć konto, musiałem wypłacić środki - cóż za problem, przelałem wszystko.
Były jakieś komplikacje, że nie chcieli tych pieniędzy wypuścić (z 5 lat temu to było, więc nie pamiętam), ostatecznie po jakiś dziwnych machinacjach, wypłaciłem z 35pln a zostało w PayPal z 15pln.

Dlatego na tym etapie zupełnie nie chodzi mi o pieniądze (a o to jak widzę, jest tu najwięcej problemów z PayPal), a o wymazanie danych.

Po wypłacie tych 35pln, nagle dostałem informacje, że na koncie zarejestrowano "podejrzaną aktywność" i że mam dosłać im dowód osobisty.

No cóż, do tej pory nie dostali od mnie żadnych dokumentów.

Także wpadłem w taki paradoks, że aby wymazać dane, muszę zamknąć konto,
aby zamknąć konto, musze potwierdzić swoją tożsamość wysyłając więcej danych.

Jedyne, co mi się na tym etapie jeszcze udało zrobić, to pozmieniać wszystkie dane poza imieniem i nazwiskiem na losowe typu "xxx" czy "123".

Co chcę osiągnąć:
- zamknąć konto, aby móc im kazać wymazać dane na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych
- a jeśli jest to niemożliwe, to chociaż zmienić to imie i nazwisko na jakiekolwiek

Jak wspomniałem, to sprawa sprzed 5 lat, dlatego piszę teraz?

Otóz co jakiś czas (raz na 2-3 lata) dostaje od nich maila w stylu:
"Zmiana regulaminu, jak sie zgadzasz nic nie rób, a jak się nie zgadzasz to daj znać".

Więc zawsze im odpisywałem, że się nie zgadzam na zmianę w regulaminie i co za tym idzie, chcę aby usuneli konto i dane.
Zawsze odpisywali, że mam sam sobie skasować, czego oczywiście nie mogę zrobić jak już wyżej opisałem.

No i dziś znów takiego maila dostałem, już im odpisałem to co zwykle, ale tym razem, piszę również tutaj - być może choć jedna osoba z nimi wygrała i będzie mi w stanie pomóc?

Przepraszam za długiego posta, ale jest sprawa jest rozwleczona na przestrzeni 5 lat i chciałem opisać ją bardzo dokładnie.

Powrót