Paypal pomocy

• Autor wątku Autor wątku kristof1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kristof1992

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam

Dzis zauwazylem mulasty internet.

Potem okazało sie ze mialem wirusy i zminimalizowane okno Internet explorera z wlaczona stroną paypala jakiegos gościa i przelane pieniadze :(

Dałem zeby odzyskal on pieniadze i wogole i sie wlogowalem prosze o pomoc :(

Co mam zrobic ??

nie chce do pierdla ani nigdzie :(

mam tez mp3 pirackie ... :(

Ale o co dokładnie chodzi? bo trochę to wszystko zamieszałeś:
- jakie przelewy (kto / komu / z czy bez zgody?),
- jakie wirusy (boisz się, że zainfekowałeś czyjś komputer?),
- jakie mp3 (nie powinno ich być skoro są pirackie).

Pozdrawiam :cool:

juz od kliku dni zuwazylem ze komputer wylacza sie wolno i wolno sie laduje

zignorowalem to

lecz dzis zauwazylem ze mialem zminimalizowany internet explorer z wlaczonym obcym paypalem.

przestraszylem sie i skan kompa (nie mialem antywirusa) i wykrylo jakies usunalem lecz przed skanem (znam sie) wszczelem procedure zwrotu kasy na jego koncie bo to byl przelew przez moj komp i moje IP.

a kto nie ma czegos pirackiego na kompie?

2% ludności?

jak wezma mi komp do policji to i tak pojde siedziec co robic czekac i sie modlic zeby sprawy nie zglosil ten gosc czy cos? :(

A za co masz iść siedzieć ? Za to, że nie miałeś programu antywirusowego i w związku z tym pojawiły się wirusy? Nie bardzo rozumiem też to otwarte okno z przelewem - Ty to zrobiłeś czy "samo się stało" bo wirusy na to pozwoliły?

To, że nielegalne pliki i oprogramowanie jest popularne nie znaczy, że jest zgodne z prawem ... więc jeżeli nie chcesz mieć problemów (nie mówię o odsiadce) to usuń te mp3 i kup płytę - w ten sposób doceniasz artystę :)

no ale nie tylko mam mp3 bo gre tez i inne programy ... nie stac mnie na to

paypal otworzyl sie sam i samo sie z mojego ip najprawdopodobniej przelało

zostalem ofiarą ataku i tego sie boje

Tu chodzi chyba o to, że ktoś mógł się "włamać" na komputer autora tematu.
W tle włamał się na konto zupełnie obcej osoby, po czym przelał sobie pieniądze z jego konta.

IP będzie autora tematu, mimo, że niekoniecznie on to zrobił. Właściciel konta na PayPal-u może go oskarżyć o kradzież(z pomocą PayPal'a), której dokonał domniemany "haker".

(Nie sądzę, żeby wirusy miały zaprogramowany taki kod.)

Jednakże. Możesz napisać o zaistniałej sytuacji do administratorów wspomnianego serwisu. Być może będą mogli sprawdzić ostatnie przelewy wykonane z Twojego IP i jakoś odwrócić ten "nielegalny przelew".

Ostatnia edycja:
no ale z glupoty sam na jego koncie zrobilem to ze zablokowali transakcje.

i mam pisac do paypala?

kristof1992 napisał:
gre tez i inne programy
Programy komputerowe (w tym i gry) kasuj jak najszybciej - za to można otrzymać relatywnie niską karę grzywny a można też zostać pozbawionym wolności na 5 lat. Możesz poszukać w Internecie czy nie ma podobnych programów komputerowych na wolnych licencjach (poszukać w czegoś o free software lub open software) - pisząc lekko infantylnie to są po prostu programy "darmowe".

Ostatnia edycja:
poprostu sie przestraszylem i zrobilem to co zrobilem ze straachu i co teraz?

2 STRONA !!!!!!!!!!!!!
ODPISZCIE

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim - na spokojnie - nie zrobiłeś niczego celowo, to po pierwsze, więc wina nie leży po Twojej stronie, jak już to po stronie hakera, który mógł Cię "wykorzystać" ;)

Jeżeli chodzi o nielegalne pliki i oprogramowanie ... wiesz czym to grozi i możesz się tego pozbyć lub ryzykować konsekwencje - Twój wybór :)

a jesli mnie posadzą to co wtedy grzywna? :(

a jesli zrobia sledztwo i wykryją ze to moja wina (chodz nie moja) to co ? :( :(

Piszesz tak jakbyś tego chciał :o Martwisz się o konsekwencje ataku hakera, a starasz się usprawiedliwić posiadanie nielegalnego oprogramowania - trochę to nielogiczne :(

wiem wiem ale wiadomo jakie jest polskie prawo :(

czasami niewinni w d** dostają :(

Ile znasz osób, które poszły siedzieć czy płaciły grzywnę, za to że haker przez ich komputer dokonał przelewu - okradł kogoś? ... a teraz odpowiedz na pytanie ile z tych osób było niewinnych?

Ja nie znam takiej osoby :) "Czasami" to bardzo niedopracowane stwierdzenie ... czasami kobieta może zajść w ciążę siadając na desce klozetowej w PKP ;)

Powrót