PayPal żąda loginu i hasła do zewnętrznego serwisu

• Autor wątku Autor wątku Luqi91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Luqi91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam cała treść korespondencji wyjaśnia wszystko, trzeba czytać od dołu strony, pogrubione to odpowiedz PayPal jak mam postąpić w tej sytuacji, odmawiają mi wypłaty i zamknięcia konta.

Szanowna Pani Renato xxxxxxxxxxx,

Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal.

Pani Renato, firma PayPal dba o dobro swoich klientów, niemniej jednak jako instytucja finansowa musi się upewnić z jakimi typami biznesu współpracuje.
Aby rozwiązać limitację konta, proszę dostosować się do poleceń.

Dziękujemy za poświęcony nam czas.

Z poważaniem
Anna xxxxxxxxxxxxx
Dział Obsługi Klienta
PayPal

Ale po co ubieracie to w takie ładne formułki "udostępnić bezpośredni kod dostępu do Pani Discogs"
Mam po prostu podać login i hasło do zewnętrznego serwisu w tym mojej poczty bo logowanie tam odbywa się przez pocztę, Proszę napisać wprost że wołacie ode mnie loginu i hasła, po co ubieracie to w ładne formułki.
Co będzie się działo z tymi danymi? ktoś będzie się logował na swoim komputerze i przeglądał moje prywatne dane? korespondencje z innymi użytkownikami? aktywność na koncie? historie przeglądanie? historie zakupów i sprzedaży, prywatne preferencje użytkownika? moje oceny od innych użytkowników? znajomości? korespondencje z innymi użytkownikami i masę innych rzeczy?

To są moje prywatne i wrażliwe dane, nikt takich danych nie udostępnia trzecim stronom, zabraniają tego regulaminy serwisów, ponadto po prostu jest to niezgodne z ogólnie przyjętymi ludzkimi zasadami. jest to nieetyczne, dlaczego Pani nie poda mi swojego loginu i hasła.

Chyba za dużo tej inwigilacji, co to ma być że blokujecie moje pieniądze i żądacie loginu i hasła w zamian za odblokowanie?

Każdy kupujący jest zadowolony, mam 100% pozytywnych opinii, jak ktoś chce zwrotu to otrzymuje go natychmiastowo

Jak wcześniej napisałam mogę zrobić screeny z jakimiś transakcjami, będzie widać że przedmiot jest wysłany, mogę poszukać takich gdzie kupujący chciał wysyłkę z trackingiem i będzie widać że naprawdę przesyłka dotarła do niego.

Oczekuje dokładnej odpowiedzi wyjaśniającej każdy aspekt, a nie zdawkowych odpowiedzi, śmieszne jest to że w tych czasach jakaś korporacja może sobie bezkarnie żądać czegokolwiek i inwigilować każdego

Szanowna Pani Renato xxxxxxxx,

Pani Renato, aby zwolnić limitację z Pani konta bardzo proszę dostosować się do kroków wymaganych w poprzedniej wiadomości email. (udostępnić bezpośredni kod dostępu do Pani Discogs)

Z poważaniem
Anna xxxxxxxxxxxx
Dział Obsługi Klienta
PayPal

Z całym szacunkiem chyba żartujecie sobie, nie mam zamiaru podawać prywatnych danych hasła i loginu żeby jakiś obcy człowiek logował mi się na moje strony, poza tym logowanie odbywa się poprzez pocztę Google, może Pani poda mi swój login i hasło do poczty wymienimy się danymi?

Zakładam konto na innym portfelu elektronicznym, nie będę korzystała z waszej usługi. Wszystkie serwisy zabraniają podawać takich danych, chyba upadliście na głowę,

Szanowna Pani Renato xxxxxxx,

Pani Renato została Pani poproszona o podanie kodu dostępu do konta (hasła) w celu sprawdzenia charakteru działalności prowadzonej przez użytkownika.

Uprzejmie proszę o współpracę w tej materii.

Z poważaniem
Sylwia xxxxxxx
Dział Obsługi Klienta
PayPal

Witam. kilka dni temu konto zostało odblokowane dziś znów dostaje wiadomość o blokadzie, ktoś żąda "- Bardzo prosze udostepnic bezposredni kod dostepu do Pani Discogs" Co to ma znaczyć, i co wy chcecie właściwie dostać? Mam tego dość, to są żarty i kpiny z klienta

Opowiedziałaś swoją historię, a jakie konkretne masz pytania?

A to na pewno wiadomości z paypal? Nigdy się nie spotkałem z takimi prosbami z ich strony, w końcu historie transakcji maja u siebie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

dexxxterek napisał:
A to na pewno wiadomości z paypal? Nigdy się nie spotkałem z takimi prosbami z ich strony, w końcu historie transakcji maja u siebie.

Jak najbardziej treść pochodzi z działu obsługi klienta PayPal, także pierwszy raz mam z czymś takim styczność

A konto PayPal jest rzeczywistości zablokowane? Z jakiego adresu te emaile? Byłbym ostrożny i zadzwonil do paypal i tam to wyjaśniał.

LeszsekS napisał:
Opowiedziałaś swoją historię, a jakie konkretne masz pytania?

Po prostu co zrobić w tej sytuacji? jak odzyskać gotówkę około 300eur, jakim prawem mogą żądać takich danych.

dexxxterek napisał:
A konto PayPal jest rzeczywistości zablokowane? Z jakiego adresu te emaile? Byłbym ostrożny i zadzwonil do paypal i tam to wyjaśniał.

Tak konto jest zablokowane, wszystko to jest autentyczne i odbywa się przez portal Paypal "centrum wiadomości" mam Numer referencyjny sprawy

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ale co chcesz osiągnąć ? to jest prywatny portal. Więc jak ci nie pasują jego zasady to po co korzystasz ?

Z tego co rozumiem, to nie chcą mu oddać jego pieniędzy, tak więc nie jest to takie proste nie podoba się to nie korzystaj

Coś tutaj śmierdzi na kilometer... żadne serwisy nie wymagają podania swoich danych, wszyscy ostrzegają, że nigdy o takie dane nie proszą a tu paypal nagle chce login i hasło?

dzwoń do paypala wyjaśnić to, bo śmierdzi wyłudzeniem danych.

Powrót