PCPR podaje mylne informacje...?

• Autor wątku Autor wątku evelunka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

evelunka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam,
od niedawna korzystam z pomocy Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w zakresie zwrotu za sprzęt ortopedyczny i środki zaopatrzenia. W ostatnim czasie pani ,która mnie obsługiwała zwróciła się do mnie z pretensjami ,że do swojego dochodu nie wpisałam zasiłku pielęgnacyjnego ,który otrzymuję jako osobę o znacznym stopniu niepełnosprawności-niezdolna do samodzielnej egzystencji. Przeczytałam w domu uważnie ustawę ,na którą owa pani się powołała mianowicie o świadczeniach rodzinnych...i nie znalazłam informacji o tym ,że mój zasiłek wlicza się do dochodu. Zwróciłam się więc raz jeszcze do pani urzędniczki ,żeby wyraźnie wskazała mi miejsce w ustawie , w którym znajdę odpowiedź na moje wątpliwości. Uzyskałam taką odpowiedź : "jak pani sobie sama znajdzie i mi udowodni to nie będzie wliczony zasiłek".
Niczego już nie rozumiem...A gdzie przestrzeganie Kodeksu Dobrej Administracji oraz ogólnej zasady informowania z art. 9 kpa ?
Może źle przeczytałam ustawę? Bardzo bym prosiła o Państwa opinie, ponieważ mogłam się pomylić ,albo nie zrozumieć.
Pozdrawiam!

masz rację - zasiłek pielęgnacyjny nie wlicz się do dochodu w PCPR

Powrót