Pechowy zakup na Allegro...

• Autor wątku Autor wątku Gex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, szukam porady jak rozwiązać sprawę z pewnym kontrahentem. Otóż, zakupiłem grzejniczek i pewnego sprzedawcy, opis wskazywał że jest to grzejnik dwupłytowy. Towar przyszedł do domu, odpakowałem go, okazało się iż jest inaczej. Sprzedawca zasłania się tym, że nazwa grzejnika oznacza iż jest to model jednopłytowy, a opis jest ogólny do wszystkich grzejników. Zaproponowałem więc odesłanie tego grzejniczka, plus dopłata z mojej strony a oni mi wyślą taki jaki chciałem zakupić. Otrzymałem od nich telefon, że nie przyjmą go, gdyż towar był odpakowywany i magazyn, czy tam ich dostawca go nie przyjmie i chcą mi go odesłać. Czy istnieje jakaś szansa na odzyskanie pieniążków ? Gdyby ktoś chciał, mogę tutaj podać link do tej aukcji aby mógł sobie sam przeanalizować. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

Dodam też, że towar zakupiony za pomocą opcji " Kup Teraz!".

na osobę prywatną, właśnie piszę to oświadczenie, gdyż jutro mija termin tych 10 dni. A jeśli sprzedający nie poinformował mnie o takiej możliwości, to termin ten wydłuża się do 3 miesięcy ?

jesli jest osoba prywatna to nie obowiazuje zwrot w 10 dni tylko jak to jest firma

djiksik napisał:
jesli jest osoba prywatna to nie obowiazuje zwrot w 10 dni tylko jak to jest firma

Założyłem, że zakup był od firmy,ale zakup na osobę prywatną;]
Trzeba jakiś formularz umieścić do nowych postów w Nowych Technologiach, prawach konsumenta i cywilnym;]
Byłoby znacznie prościej.

Może wprowadziłem Was w błąd - zakupiłem towar od firmy, a ja jako kupiec zanabyłem to jako osoba prywatna.

Powrót