Pełnomocnictwo do wyzłomowania pojazdu

• Autor wątku Autor wątku 0spaniel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
0

0spaniel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam wszystkich, od razu na wstępie chcę przeprosić jak w złym dziale założyłem wątek, ale szczerze to nie wiedziałem gdzie go rozpocząć. Na wstępie opiszę mój problem z którym tu trafiłem a więc 20.01.2015 znalazłem w internecie firmę zajmującą skupowaniem się aut w każdym stanie, gdyż posiadałem samochód w stanie nadającym się jedynie na złom z przeglądem nieważnym od 12.04.2014 aby go ode mnie skupiono i zabrano z parkingu pod blokiem. Panowie przyjechali po samochód wieczorkiem 20.01.2015 , wycenili samochód na cenę taką ile waży czyli 430 zł spisali pełnomocnictwo wy złomowania pojazdu i tu się pojawia dla mnie problem... gdyż Panowie na pełnomocnictwie napisali datę 21.01.2015 datę kiedy mieli zawieźć rano lawetą pojazd do wy złomowania czyli datę jutrzejszą, ale zamiast zabrać go na lawetę Panowie gdy odszedłem wsiedli uruchomili i pojechali tym samochodem bez przeglądu w stanie katastrofalnym za lawetą. I tu zacząłem się martwić bo na tym pełnomocnictwie wy złomowania była data 21.01 a odjechali 20.01 i jeżeli gdzieś po drodze złapał ich fotoradar czy będę miał szanse się wybronić ,że to nie ja jechałem??:( dodam,że Panów było trzech a za kierownice wsiadł nie ten którego dane mam na pełnomocnictwie. Dziękuję i pozdrawiam.

Powrót