Z
zg
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
witam
Niby proste a takie dla mnie niejasne - prosze o pomoc
Jesli w postepowaniu admionistracyjnym strona ustanowi pełnomocnika do "całości sprawy łącznie z doręczaniem korespondencji" to czy pisząc np. zawiadomienie o wsczęciu postepowania wymienia się , że otrzymuje:
1) Kowalski - strona ustanawiajaca pełnomocnika, 2) Nowak - strona 3) XYZ - pełnomocnik strony
czy też stronę która ustanowiła pełnomocnika się pomija w tej wyliczance.
Moim zdaniem wymienia się dla celów dowodowych zarówno stronę która ustanowiła pełnomocnika (bo może brać udział w czynnościach) jak też samego pełnomocnika (żeby nie był pomonięty w postępowaniu). Jak to jest czy jeśli jest ten pełnomocnik, to to chyba nie pozbawia strony prawa udziału w postępowaniu jeśli tylko zechce działać łącznie z pełnomocnikiem?
A może prawidłowo sporządzone zawiadomienie powinno wyglądać tak:
otrzymuje:
1) Kowalski - strona ustanawiająca pełnomocnika, 2) Nowak - strona
do wiadomości:
1) XYZ - pełnomocnik
Prosze niech mi ktoś to wyjasni - pozdrawiam wszystkich
Niby proste a takie dla mnie niejasne - prosze o pomoc
Jesli w postepowaniu admionistracyjnym strona ustanowi pełnomocnika do "całości sprawy łącznie z doręczaniem korespondencji" to czy pisząc np. zawiadomienie o wsczęciu postepowania wymienia się , że otrzymuje:
1) Kowalski - strona ustanawiajaca pełnomocnika, 2) Nowak - strona 3) XYZ - pełnomocnik strony
czy też stronę która ustanowiła pełnomocnika się pomija w tej wyliczance.
Moim zdaniem wymienia się dla celów dowodowych zarówno stronę która ustanowiła pełnomocnika (bo może brać udział w czynnościach) jak też samego pełnomocnika (żeby nie był pomonięty w postępowaniu). Jak to jest czy jeśli jest ten pełnomocnik, to to chyba nie pozbawia strony prawa udziału w postępowaniu jeśli tylko zechce działać łącznie z pełnomocnikiem?
A może prawidłowo sporządzone zawiadomienie powinno wyglądać tak:
otrzymuje:
1) Kowalski - strona ustanawiająca pełnomocnika, 2) Nowak - strona
do wiadomości:
1) XYZ - pełnomocnik
Prosze niech mi ktoś to wyjasni - pozdrawiam wszystkich