Pełnomocnik z urzędu - sprawa rodzinna

• Autor wątku Autor wątku Paw32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paw32

Użytkownik
Odpowiedzi
111
Witam w maju b.r , nieletnia osoba, popchnęła na boisku szkolnym o ścianie mojego syna , co spowodowało u mojego syna ciężki uszczerbek na zdrowiu , uderzenie w głowe, w następstwie czego , syn doznał krwotoku i krwiaka. Syn jest po operacji .W dniu dzisiejszym dostałem postanowienie z sądu rodzinnego , iż w październiku został wyznaczony termin rozprawy , czy nieletni wykazuje przejawy demoralizacji, i że do dnia rozprawy mogę składać wnioski dowodowe.
Proszę o pomoc , czy mogę starać się o pełnomocnika z urzędu i jak wniosek uzasadnić.Bardzo proszę o odpowiedź.

Po co zakładasz drugi raz temat, skoro jeden już jest?

https://r.tapatalk.com/shareLink/to...&share_fid=60492&share_type=t&link_source=app

Możesz złożyć wniosek o adwokata z urzędu, ale to nie jest sprawa o demoralizację twojego syna, tylko sprawcy. Sąd zawiadomił Ciebie jako rodzica pokrzywdzonego. Jeżeli chodzi o wniosek - wystarczy, że złożysz pismo, że wnosisz o przyznanie adwokata z urzędu i krótko uzasadnij.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
co napisać w uzasadnieniu , we wniosku o pełnomocnika z urzędu.

Że sobie nie poradzisz ze sprawą, że cię nie stać na adwokata itd.

Do takiego wniosku dołącz jeszcze oświadczenie o stanie majątkowym. Wzór znajdziesz w internecie.

Powrót