Permanent Residency

• Autor wątku Autor wątku ndorka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

ndorka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam W tym roku jestem uprawniona do skladania podania o rezydenture stala.
Zastanawiam sie jednak czy sprawa sie nie skaplikuje.
W ciagu ost 5 lat mam 2 pracodawcow.
04 lipca 2008 zakonczylam prace w starej firmie i zaczelam w nowej 07 lipca 2008. mam wiec 3 dni przerwy (byl to weekend). Czy mimo to jestem w stanie ubiegac sie o stala rezydenture czy te 3 dni przekreslaja wczesniejsze lata.
Drugie pytanie. Co nalezy wyslac do Homo Office poza moja Residency card 60 z ostatnich 5 lat. Cyz powinnam dolaczyc rowniez payslipy jakies rachunki??
Prosze o opowiedz

te 3 dni nie zawaza :) wg prawa mozesz byc po za granicami kraju chyba rok jak dobrze pamietam.....wez do reki aplikacje tam sa wszystkie dokumenty wymienione :)

mam przed soba aplikacje ale z niej nie wynika wprost czy nalezy wyslac i p60 i rachunki i payslipy czy wystarcza same p60:x

przy ubieganiu sie o stala rezydenture musisz pracowac przez 5 lat lub poszukiwac pracy co znaczy byc zarejestrowana w job center z przyznanym zasilkiem.mozesz miec w ciagu 5 lat do 6 mscy przerwy w nie pracowaniu lub nie poszukujacym pracy ale musi byc to usprawiedliwione konkretnym powodem, do tego kazdego pracodawce musisz miec zgloszonego w home office:)
pozdrawiam

Czesc , te 3 dni to jest nic , jesli sama jestes w stanie sie utzymac , bez benefitow itp to nie ma nic na przeszkodzie zeby dostac stala rezydenture , po prostu musisz im udowodnic ze tu mieszkasz bez przerw od 5 lat - tyle.

Powrót