B
bialaosa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam problem z firmą petrus podpisałam umowę na telewizję cyfrową wraz z internetem miesięcznie place 213 zł. Cena jest taka wysoka gdyż zdecydowałam się na dekoder z możliwością nagrywania itp. Na początku wszystko było ok z czasem jednak pojawiły się problemy z dekoderem. rzeczywiscie dekoder nagrywał programy ale tak jak mu się podoba raz nagrywa sam obraz bez dźwięku a raz sam dźwięk bez obrazu a innym razem całe nagrania przecinają się. Jakby tego było mało bardzo często dekoder się zawiesza. Oczywiście był wezwany technik no bo przecież place za coś tyle pieniędzy żeby działało jak trzeba. Technik poinformował mnie ze dekoder za który place tyle pieniędzy jest nowością ich firmy i jestem tak jakby królikiem doświadczalny m, bo petrus wcześniej nie przetestował dekoderów tylko sprzedał klientom bez poinformowania ze nie były one wcześniej przetestowane i w razie problemów nie są w stanie ich rozwiązać. Niestety dowiedziałam się że za zerwanie umowy trzeba ponieść koszta i to nie małe :/ zaproponowano mi zmiane umowy co skutkuje ponownym jej wydluzeniem a chcialabym zakonczyc wspolprace z ta firma bo w ogole nie jestem zadowolona z ich uslug. zatem moje pytanie brzmi czy mogę w jakiś sposób zerwać umowę z ta firma bez ponoszenia dodatkowych kosztów ?