M
martinPG
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Wczoraj piliśmy z kolegą (ma ukończone 17 lat) alkohol w miejscu publicznym i spisała nas policja. Na początku zaczęliśmy kręcić z naszym wiekiem i adresem, ale później podaliśmy prawdziwe dane. Kolega dostał mandat w wysokości 500zł!!! a mi, ponieważ nie mam ukończonych 17 lat, zagrozili, że poinformują szkołę i, że wszystko może skończyć się w sądzie dla nieletnich. Powiedzieli, że będziemy odpowiadać za picie alkoholu w miejscu publicznym i wprowadzenie w błąd funkcjonariusza (wiek,adres). Był z nami kolega, który nie pił alkoholu i także nie ma ukończonych 17 lat, ale jego także spisała policja. Na końcu kazali nam wylać piwo i iść do domu. Zaznaczam, że chodzimy do dobrych szkół i mamy dobrą opinię.
1.Czy policjanci mogli wystawić tak wysoki mandat mojemu koledze?
2.Jakie konsekwencje grożą mi ze strony sądu dla nieletnich? (pouczenie, kurator czy Bóg wie co???)
3.Czy koledze, który tylko z nami przebywał i nie pił alkoholu grożą jakieś konsekwencje?
1.Czy policjanci mogli wystawić tak wysoki mandat mojemu koledze?
2.Jakie konsekwencje grożą mi ze strony sądu dla nieletnich? (pouczenie, kurator czy Bóg wie co???)
3.Czy koledze, który tylko z nami przebywał i nie pił alkoholu grożą jakieś konsekwencje?