Picie alkoholu w urzędzie

• Autor wątku Autor wątku pisarz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pisarz

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Dzisiał byłem świadkiem niecodziennej sytuacji w urzędzie gdzie wydają prawa jazdy, rejestracje i dowody tożsamości. Byłem przerejestrować nowo kupiony samochód, droga do pomieszczenia w ktorym można tego dokonać poprzedzona jest korytarzem, w ktorym wydaja dowody tożsamości. Tam spotkałem już nietrzeźwych dwóch mężczyzn, ktorzy przeklinali i byli dość agresywni. Po niedługim czasie musiałem na chwile opuścić urząd by dokupić bilet do parkometru, to zastałem tych dwóch mężczyzn którzy w tym właśnie urzędzie spożywali alkohol (wódkę). Jak to jest możliwe, ze w urzędzie "pozwalają" na takie rzeczy i nikt nie reaguje na takie coś? Do teraz jestem w szoku ze "taki numer przeszedł".

Chciałem się dowiedzieć jak to wygląda z kwestii prawnej, jaka kara by groziła za taki występek?

[cytat="pisarz"] i nikt nie reaguje na takie coś? ".[/cytat]

Mam małe pytanie - zareagowałeś w jakikolwiek sposób? Powiedziałeś pracownikom urzędu, co się dzieje? Wezwałeś Policję? Cokolwiek?

Pewnie nie - i na tym polega wlasnie znieczulica
Każdy lubi narzekać ale nikt się nie wychyla - proste

W chwili gdy wychodziłem, ktoś zareagował na to co się tam dzieje, wiec pewnie sprawa została zgłoszona. Ja niestety nie mogłem zostać, gdyż bardzo się spieszyłem, a chętnie bym sie dowiedział jak ta sprawa się zakończyła. Na dodatek ja byłem w zupełnie innej części urzędu czekajac w kolejce na wydanie tablic, wiec nie miałem możliwości zwrocić im uwagi wcześniej.

Ponawiam więc pytanie, co grozi tym osobom za ten czyn?

Powrót