Pieniądze za Gwarancję Telefonu!

• Autor wątku Autor wątku PytaniePrawne1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PytaniePrawne1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam udzielam się na tym forum z prośbą o poradę dotyczącej telefonu dokładniej lg g3s zakupionego w pley na abonament z początku działał prawidłowo ale zdziwiło mnie nadmierne nagrzewanie telefonu osiągał temperaturę nawet 75 stopni ale to w bardziej wymagających czynnościach nagrzewał się również że aż ręka się pociła podczas zwykłego pisania na Fb czy też oglądania filmu na Yt a bez obudowy to w ręku nie dało się go utrzymać no myślałem że tak jest i tak będzie, po jakimś czasie kolejna wada tym razem zasięg zaczął szwankować w każdym miejscu raz działał raz nie no cóż może play ma jakieś zakłócenia ale jednak po czasie zasięg całkiem zanikł i nie wracał spowodowane to było tym że telefon nie czytał karty SIM postanowiłem oddać go na gwarancję i tu zaczyna się cała sprawa po około dwóch tygodniach dzwonią że telefon jest do odebrania z dopłatą 612zł z względu na to że uszkodzenie mechaniczne płyty głównej aż mnie zaszokowało telefonu nigdy nie rozbierałem oraz upadł mi co najwyżej 2 razy na lewy bok, płyta główna podobno popękana i przez to te niezgodności nie mam pojęcia jak z powodu upadku telefonu powikłania tego zaczynają się 3 miesiące po tym wypadku i wogoóle jakie to musiały by być telefonu ze od upadku telefonu z niskiej wysokości płyty główne pękają co jest niemożliwe

przejdźmy do pytania co w takiej sytuacji mogę zrobić i jak według was takowa może się zakończyć proszę o szybkie i na temat odpowiedzi z góry dziękuje bardzo mi zależy na telefonie a nie na jakimś gracie ;<.

Najpierw zapoznaj się z ogólnymi warunkami serwisowania telefonu zapisanymi w karcie gwarancyjnej.

Oddałeś na gwarancję czy reklamację ustawową?

Reynevan123 napisał:

Przecież wyraźnie napisał z jakiego tytułu reklamował towar.

Reynevan123 napisał:

Oddałem na gwarancję jakieś pomysły co w takiej sytuacji robić ?

arturoooo napisał:
Najpierw zapoznaj się z ogólnymi warunkami serwisowania telefonu zapisanymi w karcie gwarancyjnej.

Jeśli chodzi o play na ich stronie nie znalazłem nic co by odpowiadało takowemu regulaminowi w obsłudze klienta i zakładce umowy i regulaminy usług dokładnie sprawdziłem wszystkie nazwy ostatecznie szukałem ctrl + f i nic nie znalazło.

Przeczytać kartę gwarancyjną telefonu, a nie szukać w umowie z operatorem...

wittka napisał:
Przeczytać kartę gwarancyjną telefonu, a nie szukać w umowie z operatorem...

Jak wrócę do domu to przeczytam i dam znać.

Powrót