Pierwsza rejestracja w PUP. Gdzie udać się z decyzją o przyznaniu statusu bezrobotneg

• Autor wątku Autor wątku bartek1718
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartek1718

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.
Pytanie zapewne mam banalne.
W czerwcu skończyłem studia. 5 sierpnia zarejestrowałem się jako bezrobotny w PUP. Dostałem decyzję z datą następnej wizyty 9 sierpnia, czyli jutro. Pani zapytała mnie czy jestem zainteresowany stażem. Oczywiście jestem, więc ta sama pani powiedziała, że mimo iż następną wizyte mam wyznaczoną za kilka dni, to żebym już teraz (tzn. 5 sierpnia) poszedł do pokoju gdzie znajduje się pośrednictwo pracy i tam zapoznał się z ofertą. Poszedłem tam, okienko obsługujące staże było nieobsługiwane, spotkałem się dodatkowo z nieżyczliwością pracowników i wyszedłem. Planuję tam pojechać jutro, zgodnie z datą "następnej wizyty", tylko nie wiem gdzie mam z tą decyzją pójść. Czy udać się do tego samego pokoju gdzie byłem rejestrowany, czy napierać do sali z pośrednictwem pracy? Na decyzji którą otrzymałem nie ma żadnych wskazówek. Co jest celem mojej wizyty? Czy otrzymam jakąś pieczątkę, jakiś inny dokument? Czego mam się spodziewać?
Wiem że sprawa jest banalna, ale nie dla mnie. Także prosze o pomoc.

Sądzę, że absolwent wyższej uczelni nie zabłądzi w budynku PUP.
Prawdopodobnie jak wszędzie, "okienka" są oznakowane.

Powrót