M
mad84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Co w takiej sytuacji kiedy mamy jezdnię, na której parkuje po lewej stronie kilka aut przed zwężeniem powodując zablokowanie lewego pasa na odcinku 3 aut około 20-30m, dojeżdżam swoim pasem prawym do znaku B-31 bo mam do tego prawo, jednocześnie starając się puścić widziane auta, które wyjeżdzbając ze zwężenia wymijają te auta. Jednocześnie auta które są na moim pasie jadą pod prąd w manewrze wymijania po moim pasie wymuszając na mnie zatrzymanie czy wykonanie manewru aby je przepuścić po czym dojeżdżam do znaku B-31 gdzie z naprzeciwka auta widząc za zwężeniem mimo pierwszeństwa brak możliwości bezpiecznego wyminięcia się powinny ustąpić?. Ja zgodnie ze znakiem zatrzymałem się stając tak aby zmieścić się z autem które wjechało na odcinek zwężenia, po czym wymijając się z nim mimo wolnie musiałem wjechać na odcinek zwężenia za znakiem czyli znajdowałem się na zwężeniu mimo to kolejne auta wjeżdżały z naprzeciwka na ten odcinek widząc że na nim jestem oraz że stoją auta utrudniające wyminięcie za nim. pytanie kto ma pierwszeństwo jak prawidłowo przejechać przez taki odcinek. Co w przypadku sporu? Stanie czy jeż∂zenie po drodze dla rowerów jest zabronione więc tu musiałem z niej zjechać. Pytam bardziej z ciekawości.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.