Pies chodzącu luzem - problem

• Autor wątku Autor wątku kamil_023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil_023

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam chciałem się was zapytać czy coś mi grozi za psa który mi uciekł i chodził luzem po przedmieściach .Nikogo nie ugryzł , nie pogryzł ani nie wyrządził szkody podobno biegł za kimś na rowerze. Wszystko było by okej gdyby nie moja dalsza sąsiadka która zadzwoniła na Straż Miejska i Policje . Straż miejska mówi że będzie dobrze ,ale ta pani emerytowana nauczycielka straszy mnie sądem . Po zaczerpnięciu informacji dowiedziałem się że to kobieta jest nieobliczalna i do wszystkiego jest zdolna. Wiec chce się dowiedzieć czy coś mi grozi a jak tak to co mogę za to dostać .Albo jak ewentualnie mogę "poprawić" te sprawę.

Nie jest istotne czy sąsiadka jest "nieobliczalne"
Ciąży na Tobie obowiązek należyte opiekowanie się psem.
Popełniasz wykroczenie. Od nagany do grzywny....
Przeczytaj wczorajszy watek Pies pogryzł psa opcja szukaj

Przeczytałem ale nie dotyczy on najważniejszej rzeczy. Po co kierować sprawę do sądu?Nie można to załatwić z miejsca ze strażą np mandat albo nagana i już.
A jak już sąd jest konieczny to jaką kare mogę dostać za niedopilnowanie psa jeśli nie wyrządził żadnej szkody ?

Jedyne co mogą Ci zrobić, to wlepić mandat.Jeżeli pies nikogo nie pogryzł to o co moją Cię podać do sądu?Wiadomo, że nie powinno się tak stać, ale za takie rzeczy do więzienia nie pujdziesz.

Powrót