Pijaca kobieta w ciąży

• Autor wątku Autor wątku Marcin_x69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcin_x69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Jak mogę zapobiec piciu alkoholu przez kobietę w ciąży,co moge zrobic,zeby jakos ja powstrzymac?Czy są jakieś mozliwosci prawne w takiej sytuacji?

Przeciez musi byc mozna cos z tym zrobic,moze jest jakies przymusowe leczenie..?

No nie wiem,co mam z tym zrobic.Prosze o jakas rade:(

Wezwać karetkę jak pijana i wezmą na odtrucie. Przy dobrych układach potrzymają, kilka tygodni, może potem patologia ciąży przyjmie. Najważniejsze przerwać ciąg alkoholowy.

Karetka do pijanej nie przyjedzie, chyba, że coś sobie zrobi po pijaku...
Zawiadom MOPS. Muszą zareagować.

Teoretycznie można zmusić kogoś do leczenia, jeżeli jego zachowania przynoszą szkodę spoleczną. Nie ma wątpliwości, że picie w ciąży jest zachowaniemwielce nagannym. Rzeczywiście MOPS powinien tutaj zareagować. Innym wyjsciem wg mnie jest wystąpienie kogoś z rodziny męża, rodziców, rodzeństwa o tymczasowe ubezwłasnowolnienie i wtedy można na pewno leczyć wbrew woli a dokladnie za zgodą opiekuna prawnego. Ale ważny jest tytaj czas, a te wszystkie procedury trwają, więc sprawa jest trudna

Do majki77: na pewno patologia nie przyjmie, bo niby kto miałby pilnować, żeby w szpitalu nie piła

A jak wyglada sprawa nazwiska dziecka.Czy to matka decyduje o tym?Druga sprawa ze ona jest na papierze jeszcze mezatka.Jak to wogole bedzie wygladalo?

Wieczne dziecko.To tylul chyba 20sto minutowego filmu,ktory opowiada do czego prowadzi picie alkoholu w ciazy.Ona ma szanse zapobiec temu ze dziecko nie urodzi sie z uszkodzonym mozgiem.Ja tej szansy nie mialam.Prawo raczej tu nic nie pomoze.Zajrzyj w gogle i wpisz FAS-FAE.To najgorsza rzecz jaka moze zrobic swojemu dziecku.Mam corke ktora ma ogromne problemy z matematyka i nie tylko.Sa dzieci ktore maja 18 lat rozum dziecka 10cio letniego.Nie pozwol jej pic :mad::mad::mad:

Jeżeli jest mężatką, to nazwisko dziecka będzie zależało od tego, jakie oświadczenia złożyli z mężem przed ślubem w USC. Jej mąż będzie też automatycznie ojcem dziecka i prawnym opiekunem.

Powrót