Pilna powazna pomoc / alimenty na uczacego sie

• Autor wątku Autor wątku JestemFilip
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JestemFilip

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Dzien dobry, jestem 20 letnim tegorocznym maturzysta.
Moj Ojciec mial placic alimenty do wrzesnia tego roku(gdy skoncze edukacje)
Niestety moj Ojciec nie zaplacil mi alimentow za lipiec/sierpien/wrzesien. Mimo obowiazku.

Poszedlem dalej sie uczyc do szkoly dziennej, wyslalem mu zaswiadczenie o kontynuowaniu nauki - brak odpowiedzi.

Ojciec pracuje w Norwegii, posiada bardzo duze zarobki, a dostawalem alimenty w wysokosci 550 zl. Nagle przestal je placic bezpodstawnie.

Bylem u prawnika, ale przyznal ze wyciagniecie zaleglych alimentow bedzie ciezkie gdy ojciec jest w norwegii.

Jak mam zachowac sie w tej sytuacji by wyegzekować moja naleznosc?

Licze na pomoc.

Złóż wniosek o wszczęcie egzekucji w kancelarii komorniczej. Być może komornik ustali majątek ojca w Pl. Do skutecznej egzekucji nie jest potrzebny dłużnik, lecz jego majątek.

JestemFilip napisał:
Dzien dobry, jestem 20 letnim tegorocznym maturzysta.
Moj Ojciec mial placic alimenty do wrzesnia tego roku(gdy skoncze edukacje)
Niestety moj Ojciec nie zaplacil mi alimentow za lipiec/sierpien/wrzesien. Mimo obowiazku.

Poszedlem dalej sie uczyc do szkoly dziennej, wyslalem mu zaswiadczenie o kontynuowaniu nauki - brak odpowiedzi.

Ojciec pracuje w Norwegii, posiada bardzo duze zarobki, a dostawalem alimenty w wysokosci 550 zl. Nagle przestal je placic bezpodstawnie.

Bylem u prawnika, ale przyznal ze wyciagniecie zaleglych alimentow bedzie ciezkie gdy ojciec jest w norwegii.

Jak mam zachowac sie w tej sytuacji by wyegzekować moja naleznosc?

Licze na pomoc.

https://forumprawne.org/alimenty-egzekucja/362756-egzekucja-alimentow-za-granica.html

Powrót