PILNE POMOCy Egzekucja alimentów na poświadczenie nieprawdy przed komornikiem.

• Autor wątku Autor wątku fhxdtqkt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fhxdtqkt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Błagam o pomoc.

Od 2012 roku posiadam alementy na córkę. Zawsze je płacę czego dowodem są potwierdzenie przekazanie pieniędzy do rąk matki dziecka. Jest tam informacja o wpłacie za co za jaki okres i że nie posiadam żadnych zaległości alimentacyjnych na córkęę. Dokument podpisany przez byłą żonę. Ostatnie takie potwierdzenie posiadam z data 10.01.2017 roku. I fakt jest taki, że nie posiadam żadnych zaległości. Mimo wszystko w dniu 03.02.2017 roku moja była żona poszła do komornika i złożyła wniosek o wszczęcie egzekucji. Poświadczyła nieprawdę a komornik nawet tego nie zweryfikował i z datą 06.02.2017 roku (trzy dni póxniej) zajął mi konto wynagrodzenie i wszystkio inne. Byłem w dniu dzisiejszym u komornika z dokumentem na którym osobiscie podpisała się moja była żona o treści: niniejszym kwituję odbiór kwoty ...... (słownie) tytułem alimentów na .... ... za miesiąc styczeń 2017 roku. Stan na 10.01.2017 roku. Ponadto potwierdzam, że barak jest zaległości alimentacyjnych. Mimo tego komornik mnie zlał spisał dokument, że przyszedłem i tyle. Naprawe zawsse płace alimenty i mam potwierdzenie co mam teraz zrobić. Ona chce jeszcze raz to samo co dostała. Poświadczyła nieprawdę a komornik wszczał postepowanie. W dniu 02 lutergo złozyła wniosek a 6 lutergo juz miałem zajęcie czy to tak ma być. Prosze o pomoc bo nie wiem jak to sam mam ugzyść.

Płace alimenty jak w zegarku o potwierdzenia tych alientów tezma ona.
Zrobiła mi to po złości poniewaz po rozwodzie nie wnioskowałem o podział majatku a teraz jak sie dowiedziałem ze sprzedała dom pod wynajem ze wszystkimi naszymi rzeczami to wysłałem jej pismo o złozeniu wniosku do sądu o podział majatku. I mnie załatwiła w trzy dni. POMOCY PROSZę.

Komornik postąpił prawidłowo - nie może bawić się w sędziego (art. 804 k.p.c.)

Pozostaje Ci powództwo przeciwegzekucyjne.

Powrót