pilne prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku remikleszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

remikleszek

Dzień dobry, wykonywałem dla jednej z firm baner reklamowy który jest już w "obiegu" i przynosi korzyści majątkowe dla tej firmy. Wydawałoby się wszystko ok jednak właścicielka nie zapłaciła mi za wykonanie baneru. Czy jako osoba fizyczna mogę wystawić jakieś wezwanie do zapłaty? może ktoś mi pomoże jak to napisać

A na jakiej podstawie wykonałeś usługę?

Jaka jest umowa?

na podstawie umowy ustnej. miałem wykonać baner i przesłać go emailem na maila osoby która zamawiała, zrobiłem to.

Pani ta zaakceptowała baner i wysłała do biura reklamy gdzie baner jest w "obiegu", mam potwierdzenia co więcej nawet cały spot reklamowy jaki jest w "obiegu" gdzie znajdują się mój baner

No to słabo że nie ma żadnych ustaleń "na piśmie" - chociaż może jest mail że proszą o wykonanie usługi i zapłacą tyle a tyle?

ma świadków jedynie którzy potwierdzą to, i co jeszcze to wysłane emalie z banerami do właścicielki i ona wysłała to do biura reklamy jednocześnie akceptując i dając do "obiegu"

remikleszek napisał:
na podstawie umowy ustnej. miałem wykonać baner i przesłać go emailem na maila osoby która zamawiała, zrobiłem to.

Pani ta zaakceptowała baner i wysłała do biura reklamy gdzie baner jest w "obiegu", mam potwierdzenia co więcej nawet cały spot reklamowy jaki jest w "obiegu" gdzie znajdują się mój baner
Hmmm.
Idź do notariusza i potwierdź notarialnie zrzuty z ekranu z treścią e-maili. Powinno jako dowód wystarczyć.
Pasowałoby również wystawić fakturę, rachunek i na tej podstawie żądać zapłaty.

Witam Serdecznie "interceptor" :)
dziękuje za informacje jutro to robię i jeszcze jedno? jestem osoba fizyczna wiec czy moge coś takiego wystawić jak rachunek?

remikleszek napisał:
Witam Serdecznie "interceptor" :)
dziękuje za informacje jutro to robię i jeszcze jedno? jestem osoba fizyczna wiec czy moge coś takiego wystawić jak rachunek?
art 13 ust u.p.d.o.f.
Możesz wystawić rachunek.

Powrót