pilne za nie wstawienie się na policji w uk

• Autor wątku Autor wątku skateskate111111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skateskate111111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mieszkam obecnie w Polsce lecz przed pięcioma laty będąc w Anglii jechałem po pijanemu, i uderzyłem w tył jadącego przede mną samochodu, obcokrajowiec chciał ode mnie ubezpieczenie auta ale mu nie dałem i ze złości rozbiłem mu tylne światło w aucie, wezwał policję. Przyjechała policja zabrano mnie na komisariat pobrano odciski, dmuchałem w alkomat (nie pamiętam wyniku) itp., po czym wypuszczono mnie. Miałem się wstawić za jakiś czas na komisariat. Ja się przestraszyłem i uciekłem do Polski. Moje pytanie brzmi - czy jak wrócę do ANGLII, mam taki zamiar, czy zostanę zatrzymany od razu np na lotnisku przez policję ? Jak mam teraz z tego wybrnąć ? Czy jest jakaś możliwość załatwienia sprawy z Polski ? czy wyczyn ten ulega przedawnieniu ? co mi teraz grozi za moją głupotę ? :(

skateskate111111 napisał:
Miałem się wstawić za jakiś czas
Ciekawe, Policja każe się wstawiać :winko:. U nas kazali by wytrzeźwieć.

W Anglii sa inne zasady.Chlopak sie zdenerwowal to kazali mu walnac jedego na stres :D

W UK z tego co wyczytałem nie ma instytucji przedawnienia w prawie karnym.Byl juz tutaj taki temat o chłopaku w podobnej sytuacji do Ciebie,jego dziewczyna pisała zrozpaczona ze zatrzymali go wlasnie na lotnisku i przewieźli do aresztu.

Powrót