PILNE - Zwrot pieniędzy za urządzenia pneumatyczne - Po jakim czasie ?

• Autor wątku Autor wątku PostalGamer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PostalGamer

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam serdecznie. Jeżeli w złym dziale, proszę o przeniesienie. Nie znalazłem podobnego tematu.

Kupiłem niedawno kolejne dwie wiatrówki do kolekcji. Jedna długa, druga to rewolwer. W ciagu miesiąca oddałem 3 razy wiatrówkę długą do sklepu na literkę M we Wrocławiu. Gwarancja.
Mój problem: Pan mówi mi że jak zepsuje się czwarty raz, to dopiero zwrócą kasę. Bardzo mnie to zdziwiło. Zepsuła mi się trzy razy i dzisiaj, przy trzecim razie, kazałem dopisać że żądam zwrotu pieniędzy, towar niezgodny z umową. Wiem że nic sobie z tego nie robią, bo towar jest wysyłany niby do serwisu i oni decydują. A decydują na moją niekorzyść. Postrzelałem tylko parę razy przez okres użytkowania tego sprzętu. Co ja mam zrobić? Czekać grzecznie aż mi się zepsuje znowu? A kto mi zwróci za paliwo i kto odda mi stracony czas? Nie polecam obsługi w sklepie M na rynku Wrocław.

Proszę mi powiedzieć, co mogę zrobić? Czy to legalna praktyka? Wiem że każdy sklep może mieć jakiś tam swój regulamin, ale jak to wyglada ze strony prawa?

Pozdrawiam.

Powrót