pilnie poszukuje porady

• Autor wątku Autor wątku zonix1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zonix1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
wczorajszej nocy zostalo mi zabrane prawo jazdy.prowadzilem samochód pod wpływem alkoholu.problem tkwi w tym ze nie zostalem zlapany na goracym uczynku....tzn.prowadzilem samochud na tereni zamknietym,pilnujacy straznik wezwal policje.mialem1.7 promila.co mi grozi?

a co pan rozumie pod pojęciem "teren zamknięty" ? - teren zakładu pracy? teren wspólnoty mieszkaniowej ? teren prywatnej posesji? było to w czasie pana pracy ?

ps. podstawowe zagrożenie ma pan w treści art. 178a &1 KK , ale w zależności od szczegółów czynu może być dodatkowy zbieg z innymi czynami...

byl to teren zakladu pracy,ochraniany przez firme ochroniarska.wydarzylo sie to po pracy.na ile czasu moge byc pozbawiony prawa jazdy?

czy jest ktos w stanie odpowiedziec na moje pytanie?dodam ze na teren zakladu nie maja wstepu osoby postronne,wiec osobiscie musialem wyjechac z terenu a za brama czekal na mnie inny kierowca.

no tak, ale na ile czasu moge byc pozbawiony prawa jazdy?

a czy to ze nie byla to droga publiczna a ja chcialem prowadzic samochod tylko poza brame zakladu-czy to nie bedzie sytuacja lagodzaca?

czy jesli prawo jazdy zostalo mi odebrane na 1rok, to czy powtornie bede musial zdawac egzaminy?

witam.
kara która została mi wymierzona:
1rok-zakaz prowadzenia pojazdów
4miesiace na 2lata-zawiasy
grzywna +koszta sprawy-3000zł

co ma oznaczać to słowo "nie"
mało dostałem?

jest to odpowiedź na twoje ostatnie pytanie

Powrót