Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Mam pytanie mój mąż odbywa karę pozabwienia wolności 1 rok i jest juz 2 miesiace w zk ma grupe otwarta chodzi do pracy dobrze sie sprawuje czy mamy sznse aby wyszedł na warunkowe zwolnienie zwlaszcza ze jest jedynym zywicielem ja mam 2 grupe niepelnosprawana Proszę o rade pomoc mamy też adwokata Czy jest jakaś sznsa ze wyjdzie na warunkowe zwolnienie
Anetta - było to już mówione sto razy, że niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić tego na forum, bo od tego jest sąd. I nie dubluj tematów, które już są: http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie-153.html
Poczytaj kilka ostatnich stron, wielokrotnie pojawiło się pytanie podobne do Twojego i wielokrotnie odpowiadaliśmy, że szanse są 50 na 50, albo dostanie albo nie dostanie.
Mam pytanie mój mąż odbywa karę pozabwienia wolności 1 rok i jest juz 2 miesiace w zk ma grupe otwarta chodzi do pracy dobrze sie sprawuje czy mamy sznse aby wyszedł na warunkowe zwolnienie zwlaszcza ze jest jedynym zywicielem ja mam 2 grupe niepelnosprawana Proszę o rade pomoc mamy też adwokata Czy jest jakaś sznsa ze wyjdzie na warunkowe zwolnienie
Jeżeli skazany odbywa 1 rok (12 miesięcy) kary pozbawienia wolności a odbył 2 miesiące, to na chwilę obecną nie ma uprawnień do warunkowego zwolnienia (nabędzie je po 6 miesiącach od początku odbywania kary).
No chyba że wcześniej przebywał w AŚ przez 4 miesiące i Sąd zaliczył mu to na poczet kary? :>
Kolejna kwestia jest taka, że niepełnosprawność, jedyny żywiciel rodziny itd. nie są przesłankami do udzielenia wpz (warunkowego zwolnienia) ale do przerwy w karze pozbawienia wolności (art 153 kkw)
Ostatnia kwestia - skoro jest w podgrupie otwartej, to nie powinien mieć problemu ze znalezieniem sobie pracy samemu czy też przekazywania środków na utrzymanie rodzinie, jednocześnie odbywając karę pozbawienia wolności (mam rację?)
Mój maż siedzi po raz pierwszy i pracuje ale za darmo nie płacą mu za to Mam jeszcze pytanie do czego jest potrzebny wywiad kuratora bo było u mnie już dwóch ?