K
Kasia_Krzak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, z uwagi na problemy rodzinne rozważam zatrudnienie firmy, która napisze za mnie większą część pracy doktorskiej. Nigdy nie korzystałam z tego rodzaju usługi i zastanawiają mnie ewentualne konsekwencje prawne.
Otóż wspomniana firma określa, że działa w pełni legalnie, a tworzone prace są określane jako "wzorce prac dyplomowych". Jednocześnie, można podpisać z nią klauzulę poufności, ale z zastrzeżeniem, że w razie nakazu sądowego moje dane i umowa będą upublicznione. Nie planuję kariery jak Kwaśniewski i potencjalnego ujawnienia niesamodzielnego stworzenia pracy, ale jednak zastanawia mnie ten zapis. Stąd kilka pytań:
1. Czy rzeczywiście działalność tego rodzaju firm jest legalna?
2. Czy ktoś z odbiorców posta miał złe doświadczenia z tego typu firmami?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Otóż wspomniana firma określa, że działa w pełni legalnie, a tworzone prace są określane jako "wzorce prac dyplomowych". Jednocześnie, można podpisać z nią klauzulę poufności, ale z zastrzeżeniem, że w razie nakazu sądowego moje dane i umowa będą upublicznione. Nie planuję kariery jak Kwaśniewski i potencjalnego ujawnienia niesamodzielnego stworzenia pracy, ale jednak zastanawia mnie ten zapis. Stąd kilka pytań:
1. Czy rzeczywiście działalność tego rodzaju firm jest legalna?
2. Czy ktoś z odbiorców posta miał złe doświadczenia z tego typu firmami?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.