Pismo aneks do umowy w sprawie zmiany na poprawny nr vin

• Autor wątku Autor wątku Mateeusz_21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mateeusz_21

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam... Sprzedałem auto po kilku dniach kupujący chciał zwróić na co się nie zgodziłem ponieważ samochód był sprawny... najgorsza jest w Tym rzecz że umowa zawiera bład całego numeru vin... Głupia sprawa bo padła drukarka i trzeba było pisać ręcznie natomiast kupująca pisała a ja dałem jej wzór jak stowrzyć i ona popełnia gafe wpisała vin z umowy poprzedniej na której się wzorowała... reszta danych oraz nr rejestracji jest ok natomiast vin... Od razu jak to zobaczyłem gdy zbierałem dokumenty aby zgłosić sprzedać zadzwoniłem i nie odbierali napisali wiadomość to im napisałem wszystko... o co chodzi i mam dowód który sobie zachowam w postaci sms .. Oni się nie godzą na aneks do umowy bo chcą zwrotu auta a ja mówie ze wady ukryte to inna sprawa i mogą dochodzić spraw w sądzie a nr vin to jest błąd w umie który nie skutuje anulacji umowy bo on jest ważna.. Byłem w urzedzie nie udało mi się zgłosić zbycia pojazdu ze wzgledu na zły vin, ale zostawiłem dokumenty na dzienniku podawczym z moim oświadczeniem i wytłumaczeniem sprawy ze kupujący mimio prób kontaktu nie chce ankesowac umowy itd.. dostałem potiwerdzenie przyjecią moich dokumentów oraz tak samo zrobiłem w ubezpieczalni aby mieć podkładkę w sądzie jak dojdzie do sprawy jak i również myśle o wysłaniu pisma poczta z potwierdzeniem odbioru o bład pisarski w umowie i ze trzeba zmienic nr vin tym bardziej ze to ona pisała nie ja.. bo ta osoba jest zdolna pozniej mnie oksarzyć ze ja probowałem oszukać i jeszcze zglosić na policje.. Dlatego ja sobie wszystko zapisuje i jak składam oświadczenia biore potwierdzenie z wyjasnieniem . Jak napisac pismo do niej z błedu nr vin z jej strony poniewaz ona pisała a próbuje wszystko zgonić na mnie... a przecież bład jest po obu stronach bo sie obydwoje podpisalismy..

Ja tego auta nie przyjme im i odpisałem na pismo aby poszli na drogę cywlina do Sądu... Natomiast ona nie robi sobie nic z tego ze jest zły vin i nie ma zamiaru nawet przerejstrować auta i jezdzi na moje dane a ja nie mogę nic zrobić.. Jak napisać takie pismo do niej ze jesli nie skontaktuje się to sprawe zgłosze na policje czy cos w tym stylu? Aby dac jasno do zrozumienia ?

Czytałem, że powinno się chyba wysłać dwa dokumenty podpisane i czekać aż odesle ale ja tak nie chce robić bo ona wezmie dla siebie a mi nie odesle

Załóż jeszcze 4 tematy o tej samej sprawie.

Powrót