Pismo do komornika. pomoc

• Autor wątku Autor wątku Adamowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adamowy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam.

Sprawę przedstawię w skrócie.

Od dłuższego czasu komornik ściąga mi z pensji 353 zł, na koncie miałem określoną kwotę wolną od zajęcia. Wczoraj dostałem przelew wynagrodzenia i komornik (ten sam któremu firma wysyła 353zł) zablokował mi konto i zostawił 268 zł drobniaków. Po telefonie do niego miła pani powiedziała że odblokują mi konto po dostarczeniu wyciągów z konta (3 miesiące) i dostarczył pismo z prośbę o odblokowanie konta.

Jako ze jestem ciemny w tych sprawach, to czy znajdzie się ktoś kto podrzuci treść takiego pisma?

imie nazwisko xxxxxxxxxxxxxxx dnia 01/04/2016r
ul. xxxxxxxxxxxxxxxxxx
kod miasto

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w xxxxxxxxxxxxxxxx
imie i nazwisko
ul. xxxxxxxxxxxxxxxx
kod miasto

Sygn akt KM xxxxx/xx

WNIOSEK
o ograniczenie egzekucji z rachunku bankowego o kwotę pochodzącą z wynagrodzenia za pracę w części wolnej od zajęcia.

W związku z prowadzoną egzekucją komorniczą KM xxxx/ prowadzoną od dnia x/xx/xxxxr na wniosek wierzyciela xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx składam wniosek o ograniczenie egzekucji z rachunku bankowego nr: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx prowadzony przez Bank xxxxxxxxx o kwotę pochodzącą z wynagrodzenia za pracę w części wolnej od zajęcia.
Na w/w konto wpływają środki pieniężne z wynagrodzenia za pracę pomniejszone o potrącenia dokonane przez pracodawcę i przekazywane na konto komornika.

........................................
(podpis)
Załączniki:
1) Historia wpłat

Dziękuję.

To nie jest odblokowanie a ograniczenie - żeby była jasność.
Rachunek będzie dalej zajęty, ale w wyłączeniem środków wpływających z X z tytułu Y.

Czym innym jest umorzenie egzekucji z wierzytelności rachunku bankowego poprzez uchylenie zajęcia z dnia X a czym innym wniosek o ograniczenie.

Powrót