Pismo do przyszłego Wójta Gminy

• Autor wątku Autor wątku Moran
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Moran

Witam.
Wraz z wieloma osobami z mojej wsi mamy zamiar wystąpić o budowę Orlika (kompleks boiskowy). Dlatego własnie chcemy jeszcze przed wyborami porozmawiać z kandydatami na wójta naszej gminy. Z doświadczenia wiemy, że sama rozmowa mało daje, bo jak już ktoś zostanie wybrany, to zapomina o obietnicach. Dlatego chciałbym napisać pismo, które kandydat miałby podpisać. Ma tam zatwierdzić to czego oczekujemy i na co się zgadza.
Niestety nie wiem do końca jak się za to zabrać. Poproszę o jakiś wzór, albo przynajmniej podanie mi układu, zwrotu i czy to ma być pisane do Niego, czy ogólnie. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź :)

Każdy kandydat obieca Orlika, ale wątpię żeby którykolwiek się na piśmie do tego zobowiązał ;) Jeszcze miałby się penie podać do dymisji jeżeli do danego dnia się z obietnicy nie wywiąże ? ... nie przejdzie.

Pozdrawiam :cool:

Powiem Wam, że u nas jest specyficzna sytuacja. Gmina znajduje się między Toruniem, a Bydgoszczą. A Rada Gminy inwestuje tylko w część znajdującą się między Toruniem a Złąwsią Wielką. Reszta, czyli Czarnowo, Toporzysko i Kamieniec są dla nich jakby zapomniane. Pisałem z przedstawicielem Orlików w Kujawsko-Pomorskim i stwierdził,że gmina powinna u nas postawić kompleks boisk. Mamy zamiar napisać do tego petycję i zebrać podpisy pod nią (myślę, że koło 2000 będziemy mieli). Jeśli oleją nas, to nagłośnimy to w Nowościach, gazecie Pomorskiej i gdzie tylko damy radę.
Dlatego, jeśli macie pojęcie jak takie coś napisać, to proszę o podpowiedź :)
Pozdrawiam.

możecie nagłaśniać sobie co chcecie i gdzie chcecie.... "kiełbasa wyborcza" w Polsce nie jest karana....:)

Taki list do kandydata na wójta, to strata czasu.
Obiecywać można gruszki na wierzbie. :)

Myślę, że warto Was posłuchać :)
Dzięki wielkie za wypowiedzi. Temat do zamknięcia :]
Pozdrawiam.

Powrót