Pismo które zaskoczy oszusta

• Autor wątku Autor wątku milewski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milewski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam ogromny problem z człowiekiem, który pożyczył ode mnie pieniądze i oddala jak może ich oddanie, jednak po dużym błędzie kiedy to groził mi i straszył czym tylko mógł skruszył się i chce mi podpisać pismo gdzie się do wszystkiego przyznaje i określa dokładnie kiedy i w jaki sposób mi zwróci długi.

Ponad rok temu pracując u niego (zafascynowany pomysłami i widmem wielkich zysków) namówił mnie żebym wziął dla niego kredyt, a widząc że spokojnie mi się udało naciągnął mnie jeszcze na 2 i sprawa miała się rozwiązać po 3 miesiącach, miał płacić za mnie raty a potem całość i miało być pięknie. Niestety czekam do tej pory grzecznie, w Grudniu podpisał się pod pismem "na kolanie" że pożyczył pieniądze i że odda z końcem Lutego tego roku. Oczywiście nic z tego, za to rozpoczeły się groźby, szukanie tematów zastępczych itd, a teraz aby odzyskać moje zaufanie chce mi podpisać jakieś pismo które to wszystko ureguluje i postawi mnie w sytuacji spokojnej..

Z uwagi na to że zawsze wspominał jako "wszechwiedzący" iż każde pismo dla niego nic nie znaczy pojawia się moja prośba i pytanie czy są jakieś podobne pisma, bądź na jakie przepisy mam się powołać w nim żeby ten papier miał znaczenie prawne i był 100% wiążący, a nie że znarnuje kolejny czas i nerwy na spotkaniu z tym człowiekiem.

Na koniec sprecyzuje że chciałbym aby w tym piśmie przyznał się do tego że wziął pieniądze i tak jak to sam powiedział odda całość oraz wszystkie związane z obsługą tego długu odsetki karne i raty.

Dziękuję z góry i proszę poważnie potraktować moją prośbę bo nie jest mi do śmiechu i przykro mi będzie czytać żebym sobie poszedł do adwokata na którego mnie niestety dzięki zaistniałej sytuacji nie stać...

Pozdrawiam

Powrót