PIT 11 z UP

• Autor wątku Autor wątku someone12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

someone12

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Witam,
W roku 2015 od 8 stycznia byłam zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako bezrobotna i za ten niepełny miesiąc otrzymałam zasiłek. Od 2 lutego poszłam na staż (trwał on do 1 lutego 2016). W związku z tym otrzymywałam stypendium stażowe. Teraz otrzymała z UP PIT-11 oraz roczny raport składek społecznych i zdrowotnych za 2015 rok. Dlaczego na tym raporcie w rubryce dla stycznia 2015 składka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi 0 zł? Przecież ubezpieczona byłam od dnia zarejestrowania się w Urzędzie Pracy, czyli od 8 stycznia.. Czy ktoś popełnił błąd? Czy za niepełny styczeń 2015, za który pobrałam zasiłek dla bezrobotnych, nie było składki na ubezpieczenie zdrowotne?
Zasiłek za styczeń 2015 był pomniejszony przecież o ubezpieczenie zdrowotne..

someone12 napisał:
Dlaczego na tym raporcie w rubryce dla stycznia 2015 składka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi 0 zł?
Bo pierwszy zasiłek i składki opłacono w lutym 2015 r.
someone12 napisał:
Czy za niepełny styczeń 2015, za który pobrałam zasiłek dla bezrobotnych, nie było składki na ubezpieczenie zdrowotne?
Była - proporcjonalna... opłacona w lutym 2015.

Ok..
Przy wypełnianiu PIT-37 do US w której rubryce muszę wpisać kwotę przychodu z PIT-11?

someone12 napisał:
Przy wypełnianiu PIT-37 do US w której rubryce muszę wpisać kwotę przychodu z PIT-11?
W tej samej, w której wykazano dochód z tytułu odbywania stażu w PIT-11.

tylko nie przepisuj do PIT-37 składek zdrowotnych z raportu. On jest tylko informacyjny.

Ciebie interesują tylko kwoty z PIT-11 i tylko te przepisujesz do PIT-37

Tak wiem dzięki za uwagę:)
Już znalazłam info, gdzie mam to wpisać, trzeba w rubrykę inne źródła.

Powrót