Pit ulga za internet

• Autor wątku Autor wątku ujeczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ujeczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam

Umowę na internet posiadam od 12 maja 2012 i płacę za miesiąć 49,90 jak więc policzyć za miesiąc maj, gdyż jest niepełny. Czy mogę policzyć jakie koszty poniosłem za korzystania za internet z tych pozostałych 20dni maja??

Rozliczasz się według faktur,zsumuj wydatki na internet i otrzymasz kwotę do odliczenia.

Witam,
Mam pytanie odnośnie rozliczania ulgi za internet.
Oboje z mężem będziemy rozliczać się z internetu pierwszy raz. Za rok mają zmienić się przepisy odnośnie rozliczania tej ulgi. Chciałabym zapytać o taką kwestię: jeżeli będziemy rozliczać się teraz pierwszy raz wspólnie i odliczymy sobie ulgę za internet, to czy za rok będziemy mogli jeszcze raz to odliczyć? Czego dotyczą zmiany w następnym roku?

Jeśli w tym roku rozliczycie po raz pierwszy ulgę za internet (za rok 2012), to w przyszłym też możecie to zrobić za rok 2013, ale za 2014 rok już nie.

Ok, rozumiem.
A teraz proszę mi powiedzieć: jeśli ja teraz rozliczę się indywidualnie bez męża i sobie odliczę internet, to czy za rok przez kolejne 2 lata mój mąż będzie mógł rozliczać sobie internet ? No i czy trzeba spełnić warunek: nazwiska na fakturze muszą istnieć pojedynczo czy niekoniecznie; ważna jest kwestia rozliczenia pit indywidualnie?

Powrót