PKO Pierwsze konto - Czy pełnomocnik może wypłacać pieniądze z konta?

• Autor wątku Autor wątku ayakoxd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ayakoxd

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam mam kilka pytań odnośnie Pierwszego Konta w PKO;
1.Czy pełnomocnik może wypłacać pieniądze z mojego konta jeśli zna numer rachunku, ma chyba umowę, ale nie posiada karty płatniczej(Dodam, ze w opisie na stronie internetowej pko przy "Wypłata gotówki" pisze tylko "bankomat")
2.Czy jako niepełnoletni posiadacz pierwszego konta w PKO moge wypłacać pieniądze w okienku? (Dodam, ze w opisie na stronie internetowej pko przy "Wypłata gotówki" pisze tylko "bankomat").
3.Czy jako osoba niepełnoletnia sama mogę zdjąć limit dzienny? A może potrzebuje do tego pełnomocnika?

Przede wszsytkim dokładnie przeczytaj umowe z konta junior PKO czy jakos tak
1. Może. Konto ma współwłaścicieli. Tez może w okienku wybierać gdy ma przy sobie dowód i zna warunki umowy, do którego go zobligowałeś.
2. Możesz. Zazwyczaj dzieje się to tak, jeśli nie masz karty przy sobie, lub zapomniałeś PIN-u. Oczywiście dowód obowiązkowy w okienku.
3. W trakcie podpisywania umowy ustalany jest z właścicielem konta limit dzienny oraz fakultatwnie podany pełnomocnik. W przypadku gdy posiadacz konta dozna powaznego uszczerbku na zdrowia i nie jest w stanie podejmowac transakcji, wówczas podany przez posiadacza pełnomocnika ma prawo zarządzać kontem.

Powrót