****.pl i ich problemy z przesyłką

• Autor wątku Autor wątku Bartosz Z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartosz Z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, kilka dni temu zakupiłem w sklepie morele obudowę z chłodzeniem i pastą termo-przewodzącą był to zestaw w cenie 1064zł a jest to 1300zł mniej niż kupowanie osobno. Po zakupie tego produktu do domu przysłali mi płytę główną?? Na stronie ten produkty zamienił się w obudowo-płytę główną tak jak by mieli 2 produkty wpisane na 1 stronie. Po zgłoszeniu tego faktu zabrali ode mnie płytę główną i piszą że mogą jedynie oddać pieniądze i tu moje pytanie czy mogę domagać się żeby przysłali mi to co kupiłem a nie tylko oddali pieniądze i po problemie? Pomijam fakty że zażądali ode mnie profesjonalnego zapakowania paczki chodź oni tak nie zapakowali mojej po zapytaniu ich dlaczego tego wymagają odpisali mi tylko że mam się stosować do instrukcji...

oczywiście, że masz prawo domagać się tego co zakupiłeś. pytanie tylko, czy w razie sporu będziesz w stanie wykazać co tak naprawdę kupiłeś... musiałbyś odtworzyć aukcję, np. z linku, który otrzymujesz na e-maila jako potwierdzenie zakupu przedmiotu. masz coś takiego?

Oczywiście mam na e.mailu wypisane produkty które kupiłem
@edit napisałem do nich i dopisali mi ze nie ma takiej możliwości dostania tego co kupiłem...

Pisemne przedsądowe wezwanie do wydania zakupionego towaru ZPO + 14 dni, chyba że w ich regulaminie jest napisane, że mają np. ileś tam dni na wysyłkę to dopiero po tym terminie.
Możesz dołączyć np. maila w którym jest jasno napisane co dokładnie kupiłeś.

Lepiej iść z tym do prawnika czy rzecznika praw konsumenckich o pomoc?

Powrót