***.pl wydzwaniaja i pisma przysyłają

• Autor wątku Autor wątku joa19lat82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joa19lat82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Pewnie firma znana i do mnie coś przysłali że rzekomo jeździłam bez biletu w przewozach regionalnych sprawa dotyczy sprawy z 2004r. podobno byly jakieś posiedzenia niejawne w tej sprawie. wczoraj dostałam pismo o skierowaniu sprawy do egzekucji komorniczej pismo z 13 czerwca dostałam wczoraj z informacja ze jak wpłace do 27 nie ponose kosztów komornczych. nie wiem co robić. Odszukałam pisma poprzednie w jednym był wydział w sądzie cywilny w drugim grodzki .i na końcu informacja ze w dniu 23 marca 2012 roku ze sąd stwierdza ze niniejszy tytuł uprawnia do egzekucji w całości...kiedy jest przedawnienie? POMOCY

joa19lat82 napisał:
i na końcu informacja ze w dniu 23 marca 2012 roku ze sąd stwierdza ze niniejszy tytuł uprawnia do egzekucji w całości.

no to witaj w klubie, przedawnienie po 10 latach a dokładnie: art.125 kc

Art. 125. § 1. Roszczenie stwierdzone prawomocnym orzeczeniem sądu lub innego organu powołanego do rozpoznawania spraw danego rodzaju albo orzeczeniem sądu polubownego, jak również roszczenie stwierdzone ugodą zawartą przed sądem albo przed sądem polubownym albo ugodą zawartą przed mediatorem i zatwierdzoną przez sąd, przedawnia się z upływem lat dziesięciu, chociażby termin przedawnienia roszczeń tego rodzaju był krótszy. Jeżeli stwierdzone w ten sposób roszczenie obejmuje świadczenia okresowe, roszczenie o świadczenia okresowe należne w przyszłości ulega przedawnieniu trzyletniemu.

Jutro jade do sądu zobaczyć czego to dotyczy bo ja nie pamiętam bym jeździała na gapę jeszcze w regionalnych...

Otrzymałaś nakaz zapłaty z sądu wówczas przed 10-12 laty?

marian.pazdzioch napisał:
Otrzymałaś nakaz zapłaty z sądu wówczas przed 10-12 laty?

nie przypominam sobie...

a mam pytanie czy komuś z tej firmy komornik szedł na pensje itp?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Komornik nie przychodzi z tej firmy, tylko na wniosek tej firmy.

Powrót