F
Frewer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Piszę po raz pierwszy. Mój ojczym żył z mamą przez 4 lata (ślub i 5 konkubinat). Ostatnio zaczęło się u nich psuć. Po jednej z awantur, gdzie pobił mamę zabrała go policja. Ojczym wzniósł sprawę o rozwód z nie orzekaniem o winie. Dwa lata temu zaczynałam studia i chciałam wziąć laptopa z internetem mobilnym na raty. Niestety nie mogłam. Poprosiłam ojczyma. Ojczym się zgodził, pod warunkiem, ze to ja będę płacić raty. (36 rat po 79.90 plus opłata aktywacyjna w wysokości jakiś 45 zł). Do tej pory spłaciłam prawie 2000 zł (czyli 24 raty). Ojczym grozi mi, że pójdzie do telefonii komórkowej i weźmie dowód zakupu laptopa i mi go po rozwodzie z mamą odbierze. Po zakupie nie spisałam z nim żadnej umowy. Płaciłam ze swojego konta przez internet - mam potwierdzenia. W tytule pisałam to,co na fakturze, czyli jego dane i numer faktury. On nie dawał mi na raty. Umowę zakupu i plan ratalny mam u siebie w dokumentach. Czy może mi zabrać komputer? Jeżeli otrzyma ten laptop czy i w jaki sposób mogę żądać zwrotu spłaconych rat?