G
Generalicja
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 83
Witam;-)
Tematyka Prawa Autorskiego interesuje mnie coraz bardziej i to również ze względów praktycznych...
będę więc wdzięczna za Pomoc
w czasie studiów byłam szczegółowo uczona m.in. cytowania na Potrzeby pracy mgr, do wskazań później stosowałam się scisle, mianowicie:
1. Autor cytowanego Tekstu ( lub "X.Y. i wsp." - jesli Autorów więcej niż 3)
2. tytuł Pozycji Literackiej
3. rok wydania
4. tytuł rozdziału
5. strona w książce,
6. cytat w następujący sposób:
"(...) abc def (...)".
Moim skromnym zdaniem, zarzut plagiatu, (na marginesie pracy i ołówkiem), był pomówieniem.
Praca mimo to nie została nawet zrecenzowana (od kiedy Promotor ma wyłącznosc na jej ocenę?) i zostałam z absolutorium.
Proszę o Wskazówki szczególnie obecnych Tu Fachowców;-)
Co z tym plagiatem?
Wspomnę, ze inne szczegóły Sprawy były jeszcze mniej sympatyczne, choćby publiczne poniżanie przez Promotora w obecnosci Studentów młodszych lat.
Wszystkich Obecnych i Zainteresowanych pozdrawiam;-)
Tematyka Prawa Autorskiego interesuje mnie coraz bardziej i to również ze względów praktycznych...
będę więc wdzięczna za Pomoc
w czasie studiów byłam szczegółowo uczona m.in. cytowania na Potrzeby pracy mgr, do wskazań później stosowałam się scisle, mianowicie:
1. Autor cytowanego Tekstu ( lub "X.Y. i wsp." - jesli Autorów więcej niż 3)
2. tytuł Pozycji Literackiej
3. rok wydania
4. tytuł rozdziału
5. strona w książce,
6. cytat w następujący sposób:
"(...) abc def (...)".
Moim skromnym zdaniem, zarzut plagiatu, (na marginesie pracy i ołówkiem), był pomówieniem.
Praca mimo to nie została nawet zrecenzowana (od kiedy Promotor ma wyłącznosc na jej ocenę?) i zostałam z absolutorium.
Proszę o Wskazówki szczególnie obecnych Tu Fachowców;-)
Co z tym plagiatem?
Wspomnę, ze inne szczegóły Sprawy były jeszcze mniej sympatyczne, choćby publiczne poniżanie przez Promotora w obecnosci Studentów młodszych lat.
Wszystkich Obecnych i Zainteresowanych pozdrawiam;-)