K
Kafeteria
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam.Jestem artystka mieszkam i pracuje w Londynie.Wszystkie moje prace(co zaznaczylam ewidentnie na swojej stronie internetowej) są wylacznie do mojego użytku.Copyrights..itp.Co sie okazuje-nowo otwarta elitarna restauracja w stolicy Macedoni-Skopje (ulokowana tuz przy ambasadzie hiszpanskiej) skradła (bo inaczej tego nazwazc nei moge) moj obraz i zrobila z niego oprawiony print o wielkosci ok 3/3metry!!oryginal zaznacze ma tylko 50/50cm i jest wciąz ze mną. Stało sie to oczywiscie bez mojej zgody..a co wiecej bez mojej wiedzy.Mam oczywiscie link do strony z filmikiem-nagranym podczas oficjalnego otwarcia.Mam tez ich strone na FACEBOOKU gdzie w zamieszczonych zdjeciach widac jakiej jakości jest ten wydruk.Jesli bedzie taka potrzeba podam te zrodla.
Co gorsze to miejesce nosi nazwe mojego obrazu.
Problem mam okrutnie wielki bo nie znam prawa tego kraju.Wiem z pewnych zrodel ze takie historie to macedonska codziennosc,ale to nie zmienia faktu ze musze dzialac i wywalczyc swoje prawa.
Miejsce jak wspomnialam jest wysokiej klasy,smietanka towarzyska i najwazniejsze osobistości beda tam prawdopodobnie umilać sobie czas.
Kolejny problem-jak mozliwe ze wydruk jest tak genialnej jakośći?? jakiej rodzielczosci musialo byc zdjecie i skad je w takim razie wzięli??w internecie jest tylko jedna strona ktora wymaga dużej rozdzielczosci zdjęcia i w tym przypadku jest to 3000pixeli.Jednakze uniemozliwia odwiedzającym zapisywanie zdjęć.
Spedza mi to sen z powiek i bardzo prosze o porade co moge zrobic w tej kwestii??!!.Nie wiem tez czy powinnam kontaktowac sie z nimi osobiscie.
z gory dziekuje
Co gorsze to miejesce nosi nazwe mojego obrazu.
Problem mam okrutnie wielki bo nie znam prawa tego kraju.Wiem z pewnych zrodel ze takie historie to macedonska codziennosc,ale to nie zmienia faktu ze musze dzialac i wywalczyc swoje prawa.
Miejsce jak wspomnialam jest wysokiej klasy,smietanka towarzyska i najwazniejsze osobistości beda tam prawdopodobnie umilać sobie czas.
Kolejny problem-jak mozliwe ze wydruk jest tak genialnej jakośći?? jakiej rodzielczosci musialo byc zdjecie i skad je w takim razie wzięli??w internecie jest tylko jedna strona ktora wymaga dużej rozdzielczosci zdjęcia i w tym przypadku jest to 3000pixeli.Jednakze uniemozliwia odwiedzającym zapisywanie zdjęć.
Spedza mi to sen z powiek i bardzo prosze o porade co moge zrobic w tej kwestii??!!.Nie wiem tez czy powinnam kontaktowac sie z nimi osobiscie.
z gory dziekuje