Płatność po wypowiedzeniu umowy.

• Autor wątku Autor wątku Svjkv
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Svjkv

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam pytanie otóż czy firma z którą podpisałem umowę może żądać odemnie pieniędzy za usługę którą odmówiłem w dzień zamówienia (około godzinę po zawarciu umowy online)? Jest to karta viabuy. Wytłumaczeniem firmy o odmowę przyjęcia mojej rezygnacji jest to że zaakceptowałem umowę podczas rejestracji na stronie. Wypowiedzenie można było złożyć w ciągu 14 dni co zrobiłem. W odpowiedzi na moje zapytanie czy muszę coś płacić viabuy napisało: "W dn. 24-11-2017 doszło do zawarcia internetowej umowy finansowej między nami a Państwem.

Przed jej zawarciem informowaliśmy o możliwości odstąpienia od umowy w terminie 14 dni od jej akceptacji ,w ramach naszych warunków korzystania z usług:

https://secure.viabuy.com/static/pdf/viabuy/terms.pl.pln.pdf

Zaznaczając właściwe pole potwierdzili Państwo przeczytanie i zrozumienie tych warunków.

Państwa karta została utworzona automatycznie po zatwierdzeniu zamówienia i wysłana do Państwa za darmo. Nawet w ramach gestu dobrej woli, w tym momencie nie możemy zaakceptować odstąpienia od umowy, o ile wcześniej nie zostaną uiszczone w całości opłaty roczne.

W takim przypadku, mimo iż oczywiście wolelibyśmy, aby pozostali Państwo naszymi klientami, prosimy o upewnienie się, że na rachunku Państwa karty znalazła się kwota przynajmniej 375,00 PLN na pokrycie opłat za wydanie karty.

Jeżeli życzą sobie Państwo natychmiastowego rozwiązania umowy, prosimy poinformować nas o tym w odpowiedzi na niniejszą wiadomość, z załączeniem danych bankowych do przelania jakichkolwiek pozostałych środków na koncie" 375 złotych to dosyć sporo, więc czy mają prawo żądać odemnie pieniędzy?

Jeśli umowa zawierana przez internet to masz prawo odstąpić od umowy w terminie 14 dni bez podania przyczyny.
Przeczytaj dokładnie warunki, które potwierdziłeś. Jak dla mnie to trochę chcą naciągnąć.

Powrót