PLAY nie dostarczał faktur

• Autor wątku Autor wątku Enigmus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Enigmus

Użytkownik
Odpowiedzi
58
Witam, mam pytanie odnośnie PLAY.

W lutym 2009 roku zawarłem umowę na dwa telefony w PLAY. Umowa na firmę. W sprzedaży internetowej zaznaczyłem, że chcę faktury papierowe. Okazało się , że PLAY nie wysyła mi faktur tradycyjnych tylko jakiś nieznany plik e-mailem. Byłem dwukrotnie w salonie (mam potwierdzenie podpisane przez konsultanta) i prosiłem o zmianę na fakturę papierową bo nie mogę tych telefonów rozliczyć.

Okazało się, że moje prośby nie były wystarczające. Zadzwoniłem do PLAY czy mogę otrzymać kopie faktur...okazało się, że NIE. Powiedziałem, że dopóki nie otrzymam dokumentów nie wpłacę ani grosza. Wyłączyli tel i na tym się skończyło.

Teraz dostałem pismo od NAVI LEX, że mają nakaz Sądu w Lublinie i chcą ode mnie tę kasę.

Czy mogę i czy ma sens jakieś działanie w tym temacie? Czy Sąd zawiadomi mnie w jakiś sposób, że jest nakaz?

Czy pisma takie jak wysłała kancelaria NAVI LEX nie powinny być wysyłane pismem poleconym?? Proszę o odpowiedź. Bo to nie chodzi o kasę ale o zasady.

Pisma i korespondencja wysyłana listami zwykłymi to fakty niebyłe czy też niezaistniałe
( tak powiedział mi kiedyś prawnik).Proponuję spokojnie poczekać aż otrzyma Pan pozew o zapłatę z e-Sądu w Lublinie, Sąd zawsze wysyła taki pozew( jeśli w ogóle wnieśli taki pozew) a po otrzymaniu wnieść sprzeciw w terminie 14 dni i podnieść w tym sprzeciwie wszystkie te zarzuty o braku faktur z tym potwierdzeniem konsultanta).
Mam nadzieję, że ktoś tutaj coś podpowie.
Pozdrawiam.

Powrót