play rachunek 900 zł

• Autor wątku Autor wątku rafi76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafi76

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Witam

Z góry przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale.
Chodzi o rachunek za usługi w play,ale po kolei.
Dwa tygodnie temu przeszedłem z karty na abonament podpisując umowę z PLAY.Po dwóch tygodniach sprawdzając rachunek wyszło mi ponad 900 zł do zapłaty przy abonamencie 49 zł.Myślałem że to pomyłka ale wchodząc na konto ujrzałem że zazwyczaj w godzinach nocny miałem połączenia głosowe trwające po 15 minut z numeru premium *748509.Za każde połączenie liczono mnie ok.80 zł.Nigdzie nie dzwoniłem nic nie aktywowałem nic nie wysyłałem,nawet nie mam smartfonu a zwykły telefon.dowiedziałem się że muszę powłanczać blokady usług premium.
Pytanie czy mam jakies prawa do odwołania się lub reklamacji u operatora gdyż nie zostałem poinformowany o takimś czymś jak blokada usług premium.Wcześniej uzywałem na kartę i nic takiego nie miałem do głowy mi nie przyszło że mogę dostać tyle do zapłaty.Jestem załamany bo nie wiem co mam zrobić.Może mi ktoś pomóc??
Powtarzam nic nie aktywowałem ani nic nie ściągałem na telefon (zwykły stary telefon)

Jeśli faktycznie jesteś pewny, że nigdzie nie dzwoniłeś, nie zrobił tego ktoś z domowników, napisz reklamację. Osobiście jednak uważam, że samo się nie nabiło.
rafi76 napisał:
nie zostałem poinformowany o takimś czymś jak blokada usług premium
Nie mieli takiego obowiązku.

Na 100 % nie,jedynie co miałem to głuche telefony w nocy.
A propo reklamacji jak to można napisać jest jakiś wzór bo na pewno jest pełno takich osób

rafi76 napisał:
jedynie co miałem to głuche telefony w nocy
Czy przypadkiem nie oddzwoniłeś ?
rafi76 napisał:
napisać jest jakiś wzór bo na pewno jest pełno takich osób
Fakt, sporo osób, jednak w większości, jak nie w całości, same osoby używające telefonów ponosiły winę.

rafi76 napisał:
Na 100 % nie,jedynie co miałem to głuche telefony w nocy.
A propo reklamacji jak to można napisać jest jakiś wzór bo na pewno jest pełno takich osób

Opisz problem także na forum sieci Play.

Racja spróbuję tam się czegoś dowiedzieć.
Dziękuję

Powrót